Uutisen päiväys

21.11.2013← Takaisin

Kovatasoinen Suomen Cup Rovaniemellä

Maastohiihdon Suomen Cupin kauden toinen viikonloppu tarjoaa Rovaniemellä kovatasoiset kilpailut sekä lauantaina että sunnuntaina. Niin vapaan sprinttiin kuin perinteisen normaalimatkoillekin on ilmoittautunut Suomen kärkikaarti.

Oloksella vapaan kympillä (25:s) kautensa avannut Riikka Sarasoja-Lilja odottaa viikonloppua mielenkiinnolla. Savitaipalelaiselle on tarjolla mieluisia matkoja, vapaan sprintti ja perinteisen vitonen.
”Oloksella oli vielä kankeaa, harjoitusväsynyttä hiihtoa. Monesti ensimmäinen kisa on minulle vähän tahmeaa. Viikonloppuna on kiva päästä hiihtämään terävää kisaa. Perinteisen vitonen on hyvä myös siinä, että pääsee Rukan kisarytmiin”, hän viittaa maailmancupin avausviikonvaihteeseen.
Vaikka avauskilpailu ei ollut vielä ”parasta Riikkaa”, Sarasoja-Lilja sai Oloksen-leiriltä hakemansa.
”Tuli paljon treeniä ja suksitestejä”, hän kertoo.
Miesten vapaan sprintissä rata on pitkä, joten sprinttihiihtäjät saanevat kovan vastuksen myös normaalimatkojen hiihtäjistä. Yhtä selkeää suosikkia ei ole, vaan myös Matias Strandvall luettelee pitkän listan voittajaehdokkaita. Luvassa on siis jännittävä päivä.
”Kova sprintti on tulossa, pitkä rata tuo siihen oman mausteensa”, Strandvall sanoo päivää innolla odottaen.
Strandvall sanoo leirin Oloksella sujuneen hyvin, keskiviikon ohjelmassa oli viikonloppua ajatellen tehoja. Hän oli maajoukkueen korkean paikan leirillä Val Senalesissa lokakuun loppuun asti, mistä täysin palautuminen on ottanut aikansa.
”Palautuminen on kai edelleen menossa. KIHU:n mittausten mukaan palauduin kyllä aika nopeasti”, Strandvall sanoo ja lisää herkkyyden ja vauhdin palautumisen tosin vieneen enemmän aikaa.
Hiihtäjien lisäksi myös järjestelyjen puolesta Rovaniemellä kaikki on valmista kilpailuja varten.
”Tällä hetkellä olosuhteet ovat todella hyvät. Latu on erittäin hyvä ja alusta kova. Viikonlopun kelikin näyttää hyvältä, kun on luvattu viittä pakkasastetta”, sanoi ladulta tavoitettu kilpailunjohtaja Janne Hyyppä.
Kaiken kaikkiaan sprintteihin on ilmoittautunut 94 miestä ja 56 naista. Naisten vitoselle on starttaamassa 73 urheilijaa, miesten kympille vastaavasti 95 hiihtäjää. Yle televisioi kilpailut molempina päivinä. Lauantaina lähetys TV2:ssa 11.50–13.40, sunnuntaina samalla kanavalla 11.25–14.05.

Kilpailuohjelma:

Lauantai 23.11.2013
Sprintti, vapaa hiihtotapa
10.00 Karsinta, naiset (1,7 km) ja miehet (2 km)
11.30 alkaen alkuerät ja välierät
13.09 Naisten finaali
13.17 Miesten finaali
13.27 Naiset ja miehet, kukitus
13.45 Palkintojen jako
14.00 Mitalistien lehdistötilaisuus
Sunnuntai 24.11.2013
11.30 Naiset 5 km perinteinen hiihtotapa
12.25 Kukitus, naiset
12.30 mitalistien lehdistötilaisuus, naiset
12.35 Miehet 10 km, perinteinen hiihtotapa
12.50 Palkintojen jako naiset                                                                
13.50 Kukitus, miehet
13.55 mitalistien lehdistötilaisuus, miehet
14.10 Palkintojen jako miehet          

Lisätietoja kilpailuista: www.oh.fi