Uutisen päiväys

22.3.2015← Takaisin

Kouvolan Hiihtoseura otti odottamansa voiton

Kouvolan Hiihtoseura oli miesten viestin suurimpia ennakkosuosikkeja Suomen Cupissa Pyhäjärvellä, eikä Lauri Vuorisen, Kari Variksen ja Ville Nousiaisen muodostaman joukkueen tarvinnut pettyä. Joukkue vei 3x7,5 kilometrin viestin voiton 28,1 sekuntia ennen IF Minkeniä. Ounasvaaran Hiihtoseura oli kolmas.

”Lopputuloksen piti tuollainen ollakin. Aika huonosti olisimme hiihtäneet, jos tulos olisi ollut toisenlainen”, Nousiainen tiivisti.
”Ajattelin, että jos voitto joskus otetaan, tänään se on otettava”, Vuorinen sanoi.
Vuorinen toi joukkueensa vaihtoon kuudentena, 7,8 sekuntia kärjessä osuuden selvittäneen Pyhäjärven Pohdin takana. Kari Varis puolestaan nosti Kouvolan kärkeen, ja Nousiainen pääsi ankkuriosuudelle 4,7 sekuntia ennen Pyhäjärven Pohtia. Voittajajoukkueesta Vuorinen oli ainoa pitovoiteilla hiihtänyt.
”Ei ollut muuta tavoitetta kuin pysyä tuossa porukassa. Eilinen vähän painoi, ja katsoin lähtiessä, että olin varmaan yksi ainoista, jolla oli pidot alla. Se oli varmaan ihan hyvä ratkaisu”, Vuorinen sanoi.
Myös Variksen viesti sujui hyvin. Minkenin Oskar Sjölundiin tuli lopulta hieman eroakin.
”Ei ollut suunniteltua oikein mikään. Niin helppo oli perässä tulla, että ajattelin, että jos tulisi loppuun saakka. Kun keulaan meni, homma vaikeutui aika paljon. Kun katsoin eilen tv:stä kisoja, mietin, että meillä on joukkueessa kaksi hyvää miestä ja itse pystyn vaan ryssimään tämän. Onneksi nyt ihan kohtalaisesti meni”, pari minuuttia ennen starttia suksivalinnan luistelusuksen eduksi tehnyt Varis naureskeli.
Nousiainen pääsi osuudellaan helpolla.
”Toni tipahti aika helposti. Tiesin, että nousun päällä pitkä tasainen on paikkani lyödä, sillä Toni on hyvä silloin, kun tulemme loivaa kovalla vauhdilla. Tiesin, missä minun pitää tehdä ratkaisuni, jos aion pärjätä hänelle. Se onnistui tänään”, Nousiainen tuumi.
IF Minkenin viestiä veivät Matias Strandvall, Oskar Sjölund ja Toni Ketelä.
”Ei jäänyt jossiteltavaa. Vähän harmittaa tuo lumisade. Keli suosi Kouvolaa, sillä me olemme nopeasoluisia kavereita. Keli tosin oli sama kaikille”, Strandvall sanoi hymyillen.
Ounasvaaran Hiihtoseuran kolmikko oli Ari Luusua, Juuso Mäkelä ja Joonas Sarkkinen. Kilpailussa kolmantena maaliin tullut Oulun Hiihtoseura hylättiin, kun joukkueen toisen osuuden hiihtäjältä Jarmo Rissaselta puuttui nilkastaan transponder eli ajanottotunniste. Vuokatti Ski Team Kainuulta puuttui riveistään Birkebeinerin hiihtänyt Iivo Niskanen sekä sairastelleet Sami Jauhojärvi ja Martti Jylhä, joten joukkuetta ei poikkeuksellisesti nähty neljättä sijaa korkeammalla.