Uutisen päiväys

21.1.2020← Takaisin

Kilpailunjohtaja vakuuttaa: Vöyrin SM-hiihdot järjestetään 31.1.-2.2.2020

Talven ensimmäiset SM-hiihdot järjestetään ensi viikon lopulla Vöyrillä, vakuuttaa kilpailunjohtaja Mårten Lövdahl.

– Näyttää siltä, että tarvittavat ladut saadaan kasaan. 2,5 kilometrin tykkilumilatu on edelleen hiihdettävässä kunnossa ja viikonloppuna oli sen verran pakkasta, että kaikki kuusi lumitykkiä lauloivat 12-15 tuntia. Saimme hyvin lumitäydennystä.

– Kriittisin osa ladusta on stadion, eli lähtö- ja maalialue, mutta jo yksi -4 ja -5 asteinen yö takaa, että tilanne on täysin hallinnassa ja meidän ei siinä tapauksessa tarvitse hakea lunta muualta.

Vöyrin SM-hiihtojen järjestäjäseurat ovat halunneet pelata varman päälle ja panneet kekseliäisyytensä peliin.

– Lunta on yritetty tykittää Vöyrin kunnassa sijaitsevan rehutehtaan jäähdyttämössä, mutta harmiksemme tulos oli huono. Ilman kosteus sisätiloissa nousi liian korkeaksi, ja tykittäminen ei onnistunut. Koneisto ei jaksanut pitää yllä tarvittavaa kylmyyttä, Lövdahl kertoo.

Sääennusteet näyttävät tällä hetkellä lupaavalta, mutta silti järjestäjät pelaavat varman päälle ja tuovat päivittäin yhden kuorma-autolavallisen lunta Vaasan jäähallilta. Lisäksi viikonloppuna Vöyrin golfkentällä nähtiin lumitykkien laulaessa noin 70 vapaaehtoista lumenkolaus-talkoissa keräämässä talteen viikonloppuna satanut luonnonlumi.

– Kisat saadaan järjestettyä, vakuuttaa kilpailunjohtaja Lövdahl.

Lisätietoja:

Vöyrin SM-hiihdot, kilpailunjohtaja Mårten Lövdahl, puh. 050 5632470

Kuvat: Jan Grön, Susanna Finskas, Mårten Lövdahl