Uutisen päiväys

2.1.2014← Takaisin

Keuruulla valmistellaan Suomen cupia

  • Veikko Ahonen ja Ylen Jouko Jarva mittailevat latureittiä lokakuussa.

Keuruun Suomen Cupin kisalatuja valmistellaan täyttä päätä. Vaikka maa on Keski-Suomessakin varsin tummana, valmistellaan Keuruulla jo seuraavan viikonlopun Suomen Cupia. Keuruusta on usein vitsailtu paukkupakkaskisana, mutta tänä vuonna järjestäjät jännittävät saadaanko pienten yöpakkasten tueksi myös pakkasen puolelle painuvia päiviä.

- Justiinsa tulin kisakeskuksesta ja siellä on lumenajo päällä. Meillähän on säilölunta varastossa sitä varten, että kisat onnistuvat, kisajohtaja Veikko Ahonen kertoo.
Lumisateet toivotetaan tervetulleeksi, mutta eniten kaivataan useampaa perättäistä pakkaspäivää, jo pelkästään maapohjan kovettumisen takia.
- Ajourat on pehmeät niin traktorit painaa läpi, Ahonen kertoo.
Lumen suhteen ei kisajärjestejillä ainakaan vielä ole paniikkia. Purun alla on säilöttynä viimetalvista tykkilunta 2,5-3 kilometrin lenkkiä varten, toki kovin runsaita vesisateita alueelle ei toivota.
- Alun perin suunnitelmissa oli 3,3 kilometrin lenkki, mutta nyt pitää katsoa tv-ryhmän kanssa, että mitä tehdään, jos pakkasia ei tule. Meillä on vaihtoehtona 2,5 ja 2,8 kilometrin lenkit, Ahonen kertoo.
Alkukaudesta Keuruulla ehdittiin lumettaa latua toista kilometriä. Latu on huonossa kunnossa, mutta pohjat on valmiina.

Tilanteen edistymistä voi seurata kisajärjestäjien sivuilta.