27.3.2011← Takaisin

Kerttu Niskaselle 30 km SM-kulta

Vieremän Koiton 22-vuotias Kerttu Niskanen voitti sunnuntaina naisten 30 km vapaan hiihtotavan Suomen mestaruuden Kuopion Puijolla. Niskanen voitti loppuun asti jännittävässä kilpailussa hopealle yltänyttä Enon Kisa-Poikien Mari Laukkasta 4,5 sekuntia. Pronssia hiihti Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Ahervo.

MITALISTIEN HAASTATTELU

Niskanen nousi kipailun kärkeen ensimmäisen 10 km jälkeen oltuaan vielä ensimmäisellä lenkillä 3,1 sekuntia Ahervoa perässä. Mari Laukkanen puolestaan kiihdytti vauhtiaan kilpasiskoihin nähden loppuun asti ja Niskasen 20 km kohdalla ollut 27,9 sekunnin johto kapeni vielä viimeisellä kympillä yli 23 sekuntia.

Laura Ahervon ensimmäinen aikuisten SM-mitali tuli 48 sekunnin erolla voittajaan. Neljänneksi sijoittunut Ikaalisten Urheilijoiden Krista Lähteenmäki oli neljäs jääden mitalista 21 sekuntia. Hämeenlinnan HS:n Teija Lehtimäki oli viides ja seuran kovaa kokonaispanosta vahvisti yhdeksänneksi sijoittunut Maija Hakala.

MM-kisakävijöistä Riitta-Liisa Roponen oli seitsemäs ja hallitsevana Suomen mestarina matkaan lähtenyt Joutsan Pommin Aino-Kaisa Saarinen kymmenes.