Uutisen päiväys

28.1.2020← Takaisin

Kauden ensimmäiset SM-hiihdot viikonvaihteessa Vöyrillä – Haarala palaa mielenkiinnolla lukiopaikkakunnalleen

Talven ensimmäiset SM-hiihdot käydään perjantaista sunnuntaihin Vöyrillä, jossa on tehty haastavissa lumiolosuhteissa kovasti töitä kilpailuiden eteen. Kaikki Suomen huippunimet ovat ilmoittautuneiden joukossa, joten perinteisesti hyvän kilpailutunnelman tarjonneella paikkakunnalla on jälleen ainekset hienoon hiihtoviikonloppuun.

Pohti Ski Teamin Juuso Haarala on yksi niistä hiihtäjistä, joille viikonvaihde tarjoaa mielenkiintoisia matkoja. Haarala on vahva sprinttihiihtäjä ja Pohti Ski Team saa parisprinttiinkin taatusti vahvan joukkueen. Haaralan alkukausi on ollut vaihteleva, mutta suunta on jälleen parempaan. Haarala odottaakin innolla viikonvaihdetta.

– On tosi hyvä ohjelma! Kovat odotukset on viikonlopulta, täksi kaudeksi Pohti Ski Teamiin siirtynyt Haarala sanoo.

Haaralalle kilpailut ovat mielenkiintoiset myös siksi, että hän kävi urheilulukion Vöyrillä.

– Erittäinkin tuttu paikka. Tykkään niistä laduista, ja niiden pitäisi sopia minulle hyvin, Haarala sanoi.

Hän ”nostaa hattua” myös Vöyrille, jossa ladut ovat olleet haastavista olosuhteista huolimatta talven ajan kunnossa ja jossa päästään hiihtämään talven ensimmäisissä SM-kilpailuissa. 

Kisatunnelma huipussaan Holmenkollen-alueella

Kilpailunjohtaja Mårten Lövdahl otti ilolla vastaan alkuviikon lumisateen, joka tuo kisa-alueelle lisää talven tuntua.

– Kisaladuille sillä ei ole niin isoa merkitystä, koska onnistuimme tekemään ladut kuntoon tykkilumella viime viikolla. Sprinttirata on erinomaisessa kunnossa ja lauantaina perinteisen kilpailut käydään 2,5 kilometrin lenkillä, jolla on korkeuseroa 78 metriä. Jos tulevien päivien lumisade on runsasta, se tarkoittaa, että lämmittelylatuja voidaan pidentää, Lövdahl kertoi.

Järjestäjät ovat tehneet suuren työn kilpailun järjestämisen lisäksi sen eteen, että paikalla olisi paljon yleisöä ja jotta he viihtyisivät. Yksi näistä on panostus hiihtojuhlan tunnelman luomiseen Holmenkollenin tyyliin. Konsepti antaa esimerkiksi seuroille, kouluille ja kaveriporukoille mahdollisuuden päästä keskelle kisatapahtumien polttopistettä, paikkoja onkin varattu yhteensä noin 550 henkilölle.

Lähtölistat:

Parisprintin joukkueet

Perinteisen normaalimatkat

Sprintit