Uutisen päiväys

20.12.2014← Takaisin

Kaksi suomalaismiestä ladulla, Heikkinen hiihti 11:nneksi

    Davosin vapaan 15 kilometrin kisassa nähtiin lauantaina ladulla vain kaksi suomalaishiihtäjää. Matti Heikkinen sijoittui 11:nneksi jääden ainoastaan 25,2 sekuntia kisan voittaneesta Norjan Anders Gløersenistä. Niukasti pisteiden ulkopuolelle jäänyt Lari Lehtonen hiihti kauden parhaan vapaan kisansa, mutta hiihto ei vielä ole miehen toivomalla tasolla.

    ”Osittain olen tyytyväinen, ero keulaan oli pieni. Taso on tällä hetkellä hirveä miesten hiihdossa. Viidellätoista kilometrillä 25 sekuntia kärkeen ja oot yhdestoista. Itse olin tänään tosi väsynyt, joten nyt lähden kotiin odottamaan joulupukkia”, Matti Heikkinen kommentoi suoritustaan. ”Viimeisen seitsemän viikon aikana olen ollut kaksi päivää kotona, treenannut hyvin ja kilpaillut viisi maailmancupia, joissa kaikissa kolmentoista sakkiin, niin oikeastaan saan ollakin vähän väsynyt. Nyt vaan nollataan ja lähdetään rakentamaan tilannetta uudestaan kohti Falunia. Nyt pitää tarkkailla olosuhteita, tosin ilmeisesti Jyväskylässäkin on nyt latuja. Tilanne on nyt semmoinen, että mietitään, lähdetäänkö tourille vai eikö lähdetä.”

    Lari Lehtonen sijoittui 32:nneksi jääden 1.14,8 voittajasta. ”No olihan tämä kauden paras vapaan sijoitus. Lillehammerissa taisin olla viideskymmenesyhdeksäs, joten siinä valossa ihan hyvä parannus. Ei tänään riittänyt vauhti eikä taidot ladulla, aika jäinen kouru oli tarjolla ja tuommoinen nopea latu. Kyllä minä tasaisella tein kovasti töitä, mutta en vaan päässyt kovempaa. Mun paras skeittikisa, mutta en ole vielä läheskään sillä tasolla, millä haluan vapaan tyylillä olla”, Lehtonen kommentoi ja intoutuu kuvailemaan alamäkiä värikkääseen tyyliinsä: ”Ei tiennyt miten perin tulisi ne jääkourut, mutta näytti olevan kaikilla yhtä vaikeaa niissä. Olisi pitänyt alppisukset olla jalassa, niin oisin voinut tulla ne miehekkäästi alas eikä aivan jalat levällään niin kuin bambi liukkailla jäillä.”

    Iivo Niskanen ei startannut lauantain kisaan ja sunnuntain sprinttiä hänen ei ollut tarkoitus alun perinkään hiihtää: ”Maha ärtyi toissailtana ruoasta. Synkät on tunnelmat, huomenna kotiin.”

    Maastohiihdon valmennuspäällikkö Eero Hietanen hämmästeli miesten kisan kovavauhtisuutta ja tasaisuutta: ”Miesten taso on jäätävän kova, erot on pienet. Tänään hiihdettiin kovaa. Sekä keli että ylämäkeen hiihtäminenkin näytti siltä, että vauhtia oli. Matti kyllä suoriutui tänään hyvin. Lari ei ollut tyytyväinen, mutta ainakin hänen nousuhiihto näytti hyvältä. Pirun kovavauhtisia ja mutkaisia laskuja oli. Saattoi vähän jo olla niillä rajoilla, että jopa jossain määrin vaarallisia laskuja, mutta minun tietääkseni ei mitään isompaa onnettomuutta sattunut.”