Uutisen päiväys

30.1.2015← Takaisin

Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen sprintin SM-kultaan

Jämijärvellä naisten 1,4 kilometrin perinteisen sprinttikisan voitti Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen, Kouvolan Hiihtoseuran Mona-Liisa Malvalehto ja Vieremän Koiton Kerttu Niskanen.

Perinteisen sprintin Suomen mestariksi Jämillä hiihti Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen, jonka aika 1,4 kilometrin radalla oli 3.37,7. Kyllönen lähti heti paukusta kärkeen: ”Ei ollut taktiikkaa. Perinteisesti mä hiihdän aina alusta loppuun kovaa. Mäen päällä huudettiin, että eroa tulee. Sprintti on kulkenut hyvin, mutta tykkään distanssejakin hiihtää, toivottavasti olen monipuolinen hiihtäjä. Kunto on koko ajan parempaan suuntaa mennyt. Aika raskas lenkki ja aika-ajossa oli raskas kelikin, ja lopulta oli liukaskin keli. Huomenna en hiihdä, mutta sunnuntain taistelen taas perinteisen 15 kilometrin mitaleista.

Kouvolan Hiihtoseuran Mona-Liisa Malvalehto hiihti SM-hopealle, nainen keskittyy tällä hetkellä sprinttiin, joten häntä ei ladulla muina kisapäivinä nähdä: ”Kulta oli tänään tavoitteena, mutta Anne meni kovaa mäessä. Mulla mäessä vähän lipsahteli ja haarakäynti ei ole mun vahvuus. Joulun aikaan olin sairaana, mutta nyt kulkee. Oli tärkeä, että sain neljä kisaa tänään hiihtää tässä. Kunto on nyt parempaan päin. Toivottavasti menee vielä parempaan suuntaan. Olisin toivonut, että jyrkässä mäessä olisi ollut joku latu, mutta nyt mentiin haarakäynnille. En hiihdä täällä muita kisoja, nyt mennään sprintin ehdoilla ja siinä MM-kisoja kohti.”

Vieremän Koiton Kerttu Niskanen tuli vauhdilla lehdistötilaisuuteen, sillä kisan jälkeen nainen oli ehtinyt karata takaisin ladulle. ”Minä vähän kävin verryttelemässä.” Nainen vitsaili sijoittuneensa jälleen kerran kolmanneksi, kun taistellaan Suomen mestaruuksista alkuvuodesta: ”Mä oon tottunut tammikuun SM-kisoihin, että näistä satelee pronssimitaleita.  Pari vuotta on matkalta kuin matkalta tullut pronssia. Se oli pronssikin tänään tiukalla, kun tapahtui pikkumoka maalisuoralla. Anne pääsi karkaamaan metsässä. Ajattelin, että Monaa kiusaan loppuun saakka. Muissa erissä pääsi kakkoslatua hiihtää ja se oli liukas, niin ajattelin, että vaihdan omalle ladulle. Oli sen verran nahkeampi latu, se mille vaihdoin. Jäin odottaa Aikun (Aino-Kaisa Saarinen) kurotusta. En voinut enää vaihtaa takaisin toiselle ladulle, kun oisin pilannut Aikun kisan. Tarkoituksena on täällä hiihtää kaikki matkat.  Sairastelut sotki valmistautumista MM-kisoihin, jospa tässä vaikeuskin kautta ollaan ylöspäin menossa.

Sprinttifinaali 30.1.2015
1. Anne Kyllönen                        Kainuun Hiihtoseura                 3.37,3
2. Mona-Liisa Malvalehto       Kouvolan Hiihtoseura               +1,2
3. Kerttu Niskanen                    Vieremän Koitto                         +1,8
4. Aino-Kaisa Saarinen             Lempälään Kisa                           +1,9
5. Krista Pärmäkoski                  Ikaalisten Urheilijat                   +3,8                                                
6. Andrea Julin                            IF Minken                                      +13,9