Uutisen päiväys

1.1.2014← Takaisin

Kaikki suomalaiset pisteille, Jauhojärvi kuudes

Suomalaismiehet onnistuivat hyvin Tour de Skin Lenzerheiden 15 kilometrin yhteislähdössä. Kuudenneksi sijoittunut Sami Jauhojärvi uskoo pystyvänsä parempaakin, kunhan saa kroppansa viritettyä viimeisen päälle.

Sami Jauhojärvi sijoittui Lenzerheiden perinteisen 15 kilometrin kisassa kuudenneksi taktisesti fiksulla hiihdolla.
- Hiihdin alussa rauhassa vähän muita tarkkailen, aivan suunnitelmien mukaan omaan nousujohteiseen hiihtoon keskittyen, Jauhojärvi kertoo.
Prologissa kahdeksanneksi hiihtänyt Jauhojärvi toppuutteli lauantaina haihattelemasta turhia, hänen tuolloinen sijoitus johtui miehen mielestä kaikesta muusta kuin miehestä itsestään.
- Ei saa vieläkään haihatella. Minä tiedän, että pystyn parempaan, tänään ei vaan pystynyt. Elimistö kyllä toimii, mutta lihaksistossa on jotain pientä, ei ole ihan niin terävässä kunnossa kuin pitäisi, pientä virittelyä kaipaa vielä. Vaikka tänne viritin, niin pientä hienosäätöä vielä.
Huomenna kisoissa on välipäivä, kun kiertue siirtyy Italian puolelle. Perjantaina miehet hiihtävät 35 kilometriä vapaalla.
- Se on minulle ennakolta huonoin matka. Jos ei kulje yhtään, niin tulen säästellen maaliin, että olen iskussa lauantaina pertsan kympille. Jos kulkee kunnolla, niin se on sitten ”all in”,  sanoo Jauhojärvi.

Kaukaa kärjestä sijalta 60 lähtenyt Matti Heikkinen nousi vahvasti kärkikahinoihin ja siirtyi koko miesjoukon kärkeen noin kahdeksan kilometrin kohdalla.
- Alussa ohittaminen oli vaikeaa, mutta kun porukkaa meni hapoille, niin siinä se sitten helpottui, Heikkinen kertoo huimasta nousustaan.
Pari kilometriä kärkipaikkaa pitänyt Heikkinen lähti tosissaan iskemään kisan voitosta.
- Tarkoitus oli siinä vaiheessa, kun pääsin keulaan, niin päästä hiihtämään ihan tosissaan voitosta. Tänään ei ihan riittänyt paukut. Viimeisen kierroksen pitkän nousun lopussa tuli paha paikka. Ehdottomasti tämä oli tämän vuoden paras kilpailu, Heikkinen kertoo.
Heikkinen ei ole vielä tehnyt päätöstä jatkaako Tour de Skin loppuun saakka vai tuleeko kotiin.

Eilen sprintin puolivälierävaiheen väliin jättänyt Ville Nousiainen sijoittui tänään 29:nneksi.
- Nyt voin sanoa, että oli oikea ratkaisu. Tänään olisi ollut mahdollisuus hiihtää paremmille sijoille, mutta menin kaatumaan, Nousiainen kertoo.
- Ensimmäisellä ringillä mäkien jälkeen jouduin norjalaisen ja saksalaisen väliin hampurilaispihviksi puristukseen. Kaaduttiin norskin kanssa ja jouduin jonon hännille. Sieltä sitten hiihdin pääjoukon kiinni ja just kun pääsin mukaan letkaan, niin jätkät alkoivat iskeä vauhtia. Kun on takaa kiivennyt ylös, ei riittänyt voimat vastata toiseen vetoon, Nousiainen kertoo.

Kaikki suomalaismiehet hiihtivät Lenzerheiden 15 kilometrin perinteisen massalähdössä pisteille. Lari Lehtonen sijoittui 30:nneksi.
- En ole suoritukseen enkä sijoitukseen tyytyväinen. Tänään ei ollut kropassa sellainen fiilinki, että olisi voinut lähteä taistelemaan. Suksi oli kyllä perhanan liukas alamäessä ja ylämäessä aivan ok, mitään ei voi kyllä suksen piikkiin pistää.
- Ei se auta kuin hiihtää kisa kerrallaan hyvää tulosta ja katsoa mihin se sitten kokonaiskisassa riittää.