Uutisen päiväys

11.2.2011← Takaisin

Kahdeksan maastohiihtäjää Euroopan nuorten olympiafestivaaleille Libereciin

    Kahdeksan 1993-94 syntynyttä maastohiihtäjää matkustaa Suomen joukkueessa Euroopan nuorten olympiafestivaaleille Libereciin 12.-19. helmikuuta. Valmentaja Jussi Piirainen odottaa joukkueelta Liberecissä kauden parhaita suorituksia.

    ”Tulostavoitteita en uskalla asettaa, mutta jos yhden mitalin saisimme niin pysyisimme mitalikannassa. Se on kyllä mahdollista”, Piirainen arvioi asetelmia.

    Maastohiihdon osalta kilpailut alkavat maanantaina, jolloin tytöt hiihtävät 7,5 kilometriä ja pojat 10 kilometriä perinteisellä. Suomen hiihtäjien joukkueesta ennakkoon nimekkäin on nuorten MM-viestipronssia äskettäin voittanut Antti Ojansivu.

    ”Antti on ennakkoon vahvin valtti. Perinteisen matkoilta puolestaan odotan joukkueena parempaa tulosta kuin vapaan kisoista”, Piirainen tuumii.

    Liberecissä hiihdetään MM-kisoissa 2009 käytetyllä 2,5 kilometrin lenkillä ja maailmancupissa olleella sprinttiradalla.

    Arvokasta kansainvälistä kokemusta

    Kaikkiaan Suomesta lähtee 55 nuorta talvilajien urheilijaa. Suomalaisia osallistuu kaikkiin kahdeksaan lajiin; alppihiihtoon, ampumahiihtoon, maastohiihtoon, mäkihyppyyn, yhdistettyyn hiihtoon, jääkiekkoon, lumilautailuun ja taitoluisteluun. Olympiafestivaalit on kovatasoinen monilajitapahtuma 14-18 -vuotiaille urheilijoille. Aikaisempien EYOF-voittajien joukossa ovat suomalaisista muun muassa mäkihyppääjä Janne Happonen, lumilautailija Peetu Piiroinen ja hiihtäjä Marjaana Pitkänen.
     ”Jälleen suuri joukko suomalaisnuoria pääsee hakemaan arvokasta kokemusta ja mittaamaan tasonsa eurooppalaisiin kanssakilpailijoihinsa nähden. Tapahtuma on myös harjoittelua Olympialaisia varten, sillä olympiaprotokollat ovat mukana EYOF-kisoissa ja urheilijat ovat osa suurta Suomen joukkuetta yhdessä muiden lajien urheilijoiden kanssa. Tapahtuma on selkeästi erilainen verrattuna lajien nuorten arvokisoihin”, summaa EYOF-joukkueen johtaja Peter Brüll tapahtuman merkitystä.


    Maastohiihdon joukkue kisoissa: (nimi, syntymävuosi, seura)
    Kemppainen Saana, 1993, Kainuun Hiihtoseura
    Martikkala Sanna, 1993, Oulun Hiihtoseura
    Nurmi Leena, 1994, Kymin Koskenpojat
    Varjus Hanna, 1994, Imatran Urheilijat
    Hiironen Matti, 1993, Vuokatti Ski Team Kainuu
    Lindvall Christoffer, 1993, IF Minken
    Lotta Juuso, 1993, Lahden Hiihtoseura
    Ojansivu Antti, 1993, Ylöjärven Ryhti

    Lajijohto:
    Piirainen Jussi, valmentaja
    Haahti Pentti, huoltaja
    Isometsä Raimo, huoltaja

    Maastohiihdon päiväohjelma:
    ma 14.2.: Tytöt 7,5 km (p) ja pojat 10 km (p)
    ti 15.2.: Sprintti (P)
    to 17.2.: Tytöt 5 km (v) ja pojat 7,5 km (v)
    pe 18.2.: Sekaviesti 4x5 km
    Suomen koko joukkue Olympiakomitean nettisivujen tiedotteessa: http://www.noc.fi/?x2008=3575658