Uutisen päiväys

19.12.2015← Takaisin

Jylhä yhdeksänneksi Toblachissa

Martti Jylhä oli parhaana suomalaisena yhdeksäs vapaan sprintissä maailmancupissa Toblachissa. Toisena suomalaisena välieriin selvisi Krista Pärmäkoski, joka sijoittui lopulta 12:nneksi. Voitot veivät Italian Federico Pellegrino ja Norjan Maiken Caspersen Falla.

”Vähän raskaat jalat oli periaatteessa koko päivän. Keli lämpeni niin, että oli lämpimämpi kuin eilen tähän aikaan, jolloin testasin suksia. Alkuerässä ei mitään mahdollisuuksia norjalaisia vastaan suksella, hiihto oli ihan hyvä. Välierässä suksi toimi laskuun paremmin, kun vaihdoin suksen ihan toiseen ääripäähän. Se oli tänään tällaista. Kauden tavoite on ollut, että pystyisin vakiinnuttamaan tason välierävaiheeseen, yhdeksäs sija on ihan hyvä”, Jylhä summasi.

”Alkuerässä taktiikka toimi, pääsin hyvin kiertämään huoltorakennuksen päällä ulkoa kolmanneksi ja vikassa mäessä toiseksi. Välierässä yritin vähän samaa, mutta jouduin vähän pussiin aina, kun yritin ohituksia tehdä. Hiihto oli hyvää. Siinä mielessä tyytyväinen, mutta aina toivoisi, että pääsisi finaaliin asti. Jos tämä uran toiseksi paras vapaan sprintti on, täytyy olla tyytyväinen. Koko ajan otetaan kärkeä kiinni”, Pärmäkoski tuumi.

Päivän epäonnisin suomalainen oli karsinnasta 15:ntenä jatkoon päässyt Anne Kyllönen, joka hiihti alkuerässään vahvasti ja nousi kärkipaikoille, kunnes kaatui. Kyllönen oli lopulta 26:s.

”Lähdin haastamaan ruotsalaista, tulimme yhtä aikaa mutkaan. Tuntui, että olin siinä edellä, mutta hän astuikin sitten sauvan päälle. Elämäni ensimmäisen kerran sauva poikki kisassa. Vähän harmillisessa paikassa, mutta tämä on sprinttihiihtoa. Rohkeasti lähdin erään. Oli hyväntuntuista hiihtoa ja loistava suksi tänään. Hyvä, että aggrea jää huomiselle. Puretaan sitä kiukkua sitten ladulle”, Kyllönen sanoi.

Suomalaismiehistä Anssi Pentsinen (16:s), Matias Strandvall (24:s), Ristomatti Hakola (28:s) olivat muut alkueriin Jylhän tavoin selvinneet.

Muista suomalaisista Laura Mononen (41:s)  ja Juho Mikkonen (54:s) eivät selvinneet karsinnasta jatkoon.

Sunnuntaina Toblachissa hiihdetään naisten kymppi ja miesten 15 kilometriä väliaikalähdöllä perinteisellä hiihtotavalla.

Suomalaisten kommentteja Soundcloudissa:

Martti Jylhä
Krista Pärmäkoski
Anssi Pentsinen
Ristomatti Hakola
Matias Strandvall
Valmentaja Olli Ohtonen

(valitettavasti Anne Kyllösen äänitiedoston lataus ei jostain syystä onnistunut)