Uutisen päiväys

15.12.2013← Takaisin

Jylhä toiseksi Davosin sprintissä

Martti Jylhä hiihti Davosin maailmancupin vapaan sprintissä toiseksi. Neljä loistavaa starttia sunnuntaina hiihtänyt Jylhä aloitti aamun vahvasti olemalla karsintojen nopein ja voittamalla kaikki erät matkalla finaaliin. Finaalissa Jylhä taipui toiseksi, mutta oli sijoitukseensa tyytyväinen.

Davosin vapaan sprintissä nähtiin pitkästä aikaa suomalaismies maailmancupin palkintopallilla. Loistavan kisapäivän, neljä vahvaa starttia, hiihtänyt Martti Jylhä oli heti kisan jälkeen hiukan pää sekaisin.
- On tätä odotettu niin pitkään, ettei vielä oikein tajuakaan.
- Vaikka minä palkintopallille nyt nousenkin, niin kyllä tämä on voitto meille kaikille sprinttereille, myös niille, jotka ovat kotona. Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat auttaneet minua matkalla tähän. Erityisesti haluan kiittää tietysti tyttökaveria.
Jylhä kertoo oman harjoittelunsa pysyneen vuosien ajan samanlaisena, mutta tämä vuonna ruokavalio on kokenut mullistuksen.
- Suurin muutos lienee kokonaisvaltainen ajattelu ja uusi ruokavalio. Ruokavalio koki täysremontin. Syön kuusi kertaa päivässä täsmälleen saman aterian tai siis ravitsemuksellisesti täsmälleen samoilla ravintoaineilla ladatun. Mustilla (Sami Jauhojärvi) on täsmälleen sama homma. Grammapuntarin kanssa katsotaan ruoat. Ilmeisesti siitä on ollut apua, Jylhä iloitsee.

Aamun karsinnoista erävaiheeseen tiensä selvittivät myös Anssi Pentsinen sekä Ville Nousiainen.
Pentsinen sijoittui 27:nneksi.
- Tuossa kolme neljä päivää sitten tehtiin Davosissa kova sprinttitreeni ja pari päivää jouduin ottamaan kevyesti, kun meinasi tulla flunssaa päälle, niin piti ottaa rennommin. Vähintään välierään olisi pitänyt kammeta, harmittaa kun olin erän viimeinen. En totaalisesti väsähtänyt missään vaiheessa, mutta kirivaihetta ei löytynyt. Meillä on ollut täällä hyvä treenileiri ja hyvä yhdessä tekemisen meininki. Meillä on eri vahvuudet ja jaamme tietoa. Kyllähän Martin menestys hyvältä tuntuu.

Nousiainen lunasti viimeisen eräpaikan yhden sadasosan turvin.
- Se sadasosa aika-ajossa oli ihan riittävä jatkoon, Nousiainen naurahtaa.
Nousiaisen sunnuntai jäi kahteen starttiin, mies hiihti samassa alkuerässä Jylhän kanssa, mutta jäi erän viimeiseksi.  
- Ei ollut minkäänlaista lyöntiä erässä. Olin aivan hapoilla, ei jaksanut latoa, ei löytynyt kirivaihetta, eikä pystynyt vaihtamaan rytmiä ja tällä radalla sitä olisi tarvittu. Tulin tiistaina korkealle ja pari päivää on kroppa jo toiminut normaalisti, joten ei ole siitä kiinni. En vaan pystynyt parempaan tänään.

Matias Strandvallin ja Juho Mikkosen hiihdot jäivät sunnuntaina aika-ajovaiheeseen. Strandvall oli karsintojen 35:nneksi nopein ja Mikkonen 50:nneksi nopein liki sadasta ladulle lähteneestä.