Uutisen päiväys

14.3.2011← Takaisin

Joukkueet maailmancup-finaaleihin

  Maailmancup-finaaleihin Tukholmaan ja Faluniin lähtevä Suomen joukkue on vahvistettu. Sääntöjen mukaan finaaleihin saa osallistua maailmancup-pisteiden 50 parasta miestä ja 50 parasta naista. Suomalaisista maailmancup-finaaleihin lähtee kuusi naista ja kolme miestä. Finaalit alkavat maastohiihdon osalta keskiviikkona 16.3. jo perinteisesti Tukholman kaupunkisprintillä. Maailmancup-kausi huipentuu Falunissa finaaleihin ns. mini-tourina, jossa perjantaina 18.3. hiihdetään prologi perinteisellä hiihtotavalla, lauantaina 19.3. takaa-ajo ja sunnuntaina 20.3. minitour päättyy vapaan hiihtotavan 25 / 40 km takaa-ajoon.

   

  Suomen joukkue maailmancup-finaaleihin:

  Naiset:
  Aino-Kaisa Saarinen, Pirjo Muranen, Krista Lähteenmäki, Riikka Sarasoja, Kerttu Niskanen, Anne Kyllönen

  Miehet:
  Matti Heikkinen, Sami Jauhojärvi, Matias Strandvall

  -Maailmancup-finaalit ovat ns. minitour ja voittaakseen minitourin pitää sunnuntaina tulla maaliin ensimmäisenä. Minitour mahdollistaa myös sen, että urheilija voi hiihtää vain esimerkiksi Tukholman sprintin, kuten meidän hiihtäjistämme Pirjo Muranen tekee, hän osallistuu vain vain sprinttiin Tukholmassa, kertoo päävalmentaja Magnar Dalen.

  - Mielipiteeni maailmancup-finaaleista on että finaalit saisivat mieluummin olla ns. avoimia kuin suljettuja, jotta nuoriakin urheilijoita olisi mahdollista saada mukaan hankkimaan kokemusta. Nythän mukaan ei pääse, ellei ole 50 parhaan joukossa maailmancup-pisteissä. Falunissa on perinteisesti kauden päätösjuhla eri maajoukkueiden ja FIS:n kesken, siellä keskustellaan varmasti myös minitourien mielekkyydestä. Olemme sitä mieltä, että minitourien sijaan kisat saisivat mieluummin olla normaaleja yksittäisiä maailmancup-kisoja, Dalen jatkaa.

  Lisätietoja:

  Suomen Maastohiihto ry
  Magnar Dalen

  maastohiihdon A-maajoukkueen päävalmentaja
  puh: 045 113 3006

  Maastohiihdon tiedotus – tiedotus@maastohiihto.fi