Uutisen päiväys

12.3.2019← Takaisin

Joni Mäki kymmenes Drammenin kaupunkisprintissä

Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään tiistaina Drammenin kaupunkisprinteillä. Neljä suomalaista selvitti tiensä kilpailun erävaiheeseen. Parhaasta suomalaistuloksesta vastasi Joni Mäki, joka oli kymmenes.

Mäki oli karsinnan 20:s ja totesi menon olleen karsinnassa heikkoa. Mäki lähti ennakkoluulottomasti ja rohkeasti kohti erävaiheita, saavuttaen uransa parhaan sijoituksen maailmancupissa perinteisen hiihtotavan sprintissä.

– Karsinnan jälkeen ajattelin, että ei ole mitään menetettävää. Mietin, että parhaiten kisasta saa irti sillä, että menee ensimmäiseen erään, koitetaan pitää vauhtia ja mallailee miten Kläbo lähtee hiihtämään. Erissä lähti kulkemaan paremmin ja oli tosi helppoa hiihtää, kertasi Mäki kilpailun päätteeksi.

Mäki oli alkueränsä neljäs, mutta pääsi vahvan hiihtoaikansa ansiosta mukaan välieriin.

– Välierässä aika nopeasti tajusin, että loppusuoralla ei ole näitä kavereita vastaan mitään mahdollisuuksia. Oli pakko yrittää jotain ja vauhdinpito oli se, mitä ajattelin, että on oikein tehdä.

– Hyvä kisa tuli, kymppisakkiin taas. Ei voi valittaa, tästä on mukava lähteä Faluniin vähän mieluisammalle matkalle vapaan sprinttiin, totesi Mäki.

Miehistä myös Anssi Pentsinen hiihti karsinnasta erävaiheeseen. Pentsinen jäi ensimmäisen erän kuudenneksi ja oli lopulta kilpailun 27:s. 

Tulokset

Naisten karsinnasta jatkoon hiihtivät Krista Pärmäkoski ja Laura Mononen. Mononen jäi eränsä kuudenneksi ja Pärmäkoski oli eränsä neljäs, eikä aika riittänyt jatkoon pääsemiseen aikavertailusta. 

– Aika-ajo oli tosi vaikeaa ja tukkoista. Vähän heräsi alkuerään, mutta huomaa, että 30 kilometriä painaa. Selkeästi näkyi, että on kuormaa ja olen tosi väsynyt kyllä. Taistellaan, että jaksaa muutamat kisat hiihtää vielä hyvin. Taistelu on kovaa kolmen joukkoon kokonaiscupissa ja sinne haluan hamuta ja kaikkeni teen. Täytyy saada väsymys käännettyä siihen, että saisi vireen vielä kaivettua, totesi Pärmäkoski.

Pärmäkoski oli lopulta kilpailun 20:s ja Mononen 29:s.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa

Maastohiihdon maailmancup jatkuu viikonloppuna Falunissa. 

Kuva: SHL/Jesse Väänänen