9.1.2011← Takaisin

Joensuu, Ojansivu, Hakola ja Luusua miesten sarjojen perinteisen kisojen mestarit

18-vuotiaiden sarjan Antti Ojansivu oli Hollolan SM-kisojen miesten sarjojen ainoa tuplamestari. Ojansivun lisäksi perinteisen 15 kilometrillä mestaruudet veivät Joona Joensuu, Ristomatti Hakola ja Ari Luusua.

Seinäjoen Hiihtoseuran kuortanelainen Joona Joensuu nousi 17-vuotiaiden poikien 15 kilometrin perinteisen mestariksi Hollolassa. Imatran Urheilijoiden Ville Ahonen hävisi vain 3,7 sekuntia, Metsä-Veikot 85:n Topias Tyni käänsi pronssitaiston edukseen.
”Kalusto toimi tänään todella hyvin, pääsin ensimmäistä kertaa hiihtämään pitopohjalla. Hiihto tuntui hyvältä, ensimmäinen kierros piti ottaa rauhallisesti, että jaksaa loppuun”, Joensuu sanoi.
Ville Ahonen oli väliajoissa kärjessä vielä kympin kohdalla, mutta vaikka voitto lipesi, mitalitavoite täyttyi.
”Liian kova aloitus oli”, Ahonen arveli.
Topias Tyni puolestaan sanoi kaiken menneen odotuksia paremmin.

Ojansivu ylivoimaisesti tuplamestariksi

Ylöjärven Ryhdin Antti Ojansivu nousi viikonlopun toiseksi tuplamestariksi, kun hän vei kauden ensimmäisessä 15 kilometrin kisassaan 18-vuotiaiden mestaruuden. Ojansivu oli ylivoimainen, sillä Oulun Hiihtoseuran Joel Sariola hävisi 42,2 sekuntia. IF Minkenin Christoffer Lindvall.
”Kuntoa vasta viritellään, joten ihan täydellinen oli tänään hiihtää. Eilenkin pystyin puristamaan parhaan mahdollisen. Lähdin varovasti hiihtämään, ekan vitosen tunnustelin, toisen hiihdin normaalisti ja viimeisen mitä jaksaa”, Ojansivu sanoi.
Sariolalla hopea oli ”mieletön yllätys”.
”Eiliseen panostin”, lauantaina 13:nneksi sijoittunut hiihtäjä sanoo.
Vöyrin urheilulukiossa opiskeleva Christoffer Lindvall onnistui paremmalla hiihtotavallaan hyvin ja oli myös suksiinsa tyytyväinen.

Hakola ylivoimainen mestari 20-vuotiaissa

Kankaanpään Urheilijoiden Ristomatti Hakola vei ylivoimaisesti mestaruuden 20-vuotiaiden poikien 15 kilometrillä. Hakola jätti toiseksi hiihtäneen Saarijärven Pullistuksen Sami Lähdemäen toiseksi 1.15,4 erolla. Mononukleoosista toipunut Iivo Niskanen otti pronssin.
”Ylivoima oli kyllä yllätys. Tämä oli tälle vuodelle vasta toinen perinteisen kisani. Hiihto sujui aika tasaisesti, onneksi viimeiselle kierrokselle pääsin peesiin niin jaksoin loppuun asti”, tällä hetkellä armeijassa oleva kankaanpääläinen sanoi.
Hakola kilpailee myös ampumahiihdossa, mutta tähyää seuraavaksi nuorten MM-kisajoukkueeseen Otepäähän. Lähdemäki otti viikonlopun toisen mitalinsa.
”Rankka kisa. Nyt onnistui vauhdinjako paremmin kuin eilen”, Lähdemäki sanoi.
Kärkikolmikon helpottunein oli sairasteluiden jälkeen hiihtokuntoon ja kisailemaan päässyt Niskanen.
”Ylilatausta oli vähän, ei ole ikinä jännittänyt niin paljon kuin tänään ennen kisaa. Vitosen jaksan tällä hetkellä hiihtää”, Niskanen sanoi.

Luusua kirkasti pronssinsa kullaksi 15 kilometrillä

Kouvolan Hiihtoseuran Ari Luusua vei 23-vuotiaiden 15 kilometrillä SM-kultaa 15,8 sekunnin erolla Kuhmo-Skin Juho Mikkoseen. Kausalan Yrityksen Mikko Rantanen oli kolmas.
”Hyvältä paikalta pääsin lähtemään. Sain tarkkailla vauhtia koko ajan ja hyvin kulki”, Luusua summasi viikonlopun pääkisansa jälkeen.
Lahdessa armeijassa oleva ja Vuokatissa asuva Juho Mikkonen tiivisti viikonlopun kisansa keskinkertaisiksi.
”Olen ollut huonossa kunnossa, joten hirveän isoja näistä kisoista odottanut”, lumileirien aikaan sairastellut.
Tampereella asuva kausalalainen Mikko Rantanen iloitsi uransa toisesta SM-mitalistaan.