Uutisen päiväys

11.1.2014← Takaisin

Joensuu ja Hakala ylivoimaisiin voittoihin Keuruulla

18-vuotiaiden PM-katsastuksessa Seinäjoen Hiihtoseuran Jasmi Joensuu voitti kilpakumppaninsa ylivoimaisesti viiden sekunnin erolla naisten sprintissä. Miehissä Ylistaron Kilpaveljien Karri Hakala otti voiton kolmen sekunnin erolla.

Keuruun Hiihdoissa kisattiin lauantaina N18-sarjan sprinttikisa hiukan muokatuin säännöin. Karsinnan 20 nopeinta eteni väliaikalähtönä hiihdettyyn finaaliin, perinteistä erävaihetta ei Keuruulla nähty. Järjestelyyn päädyttiin lumipulan aiheuttaman turvallisuusriskin takia. Karsinnan ja finaalin selvästi nopein oli Seinäjoen Urheilijoiden Jasmi Joensuu, joka hiihti 1,3 kilometrin vapaan sprintin aikaan 3.01,2
- Rata oli haastava ja piti hiihtää koko ajan, ja tehdä rytminvaihdoksia. Oli tärkeä saada kisoja alle, kun PM-kisat on parin viikon päästä, Joensuu kertoo.
Pöytyän Urheilijoiden Johanna Matintalo hiihti sprinttifinaalin aikaan 3.06,2
- Aina olisi kiva voittaa, mutta sijoitus oli se, mihin tänään pystyin. Jasmi oli niin hyvä, ettei jäänyt mistään pienestä kiinni. Tämä li sellainen työrata, yhdessä mäessä pystyi ottamaan laskuasentoa. PM-kisat, jos sinne valitaan, on mun kauden päätavoite.
Kolmanneksi vapaan sprintissä sijoittui Vuokatti SKi Team Kainuun Vilma Nissinen ajalla 3.09,4.
- Finaalissa ajattelin, ettei ole mitään menetettävää ja sain vedettyä loppuun saakka täysillä. Omat kauden päätavoitteet on oman ikäluokan SM-kisat  ja jos pääsen PM-kisoihin, niin siellä.

Miesten kisassa saatiin liki yhtä ylivoimainen voittaja, kun Ylistaron Kilpaveljien Karri Hakala oli kolme sekuntia lähintä uhkaajansa nopeampi hiihtäen 1,3 kilometrin kisan aikaan 2.35,3.
- Hyvin jaksoin hiihtää molemmat hiihdot, ensimmäinen vähän aukaisi. Ihan täysillä tinttasin. Sillalle asti meni hyvin ilman tuntoja, sitten alkoi vähän hyytyä. Rovaniemen PM-kisoihin lähdetään hiihtämään kovaa sprinttiin, tavoitteena on finaalipaikka.
Gamlakarleby IF Juuso Haarala sijoittui toiseksi ajalla. 2.38, 3.
- Toinen hiihto oli parempi.  Ei jäänyt napsuja, tuo oli paras mahdollinen, mihin tänään pystyin, Haarala kertoo.
Kouvolan Hiihtoseuran Lauri Lepistö (2.38,8) sijoittui kolmanneksi.
- Ihan hyvin meni, karsinnassa oli pientä hapuilua alkuun, mutta finaalissa pääsi hyvin vauhtiin. Sillalla latu oli vähän jäässä, niin sukset luisti. Ehkä olisin vähän terävyyttä kaivannut.