Uutisen päiväys

30.11.2013← Takaisin

Jauhojärvi oli tyytyväinen Rukan perinteisen kymppiin

  Sami Jauhojärvi hiihti parhaana suomalaisena 14:nneksi Rukan maailmancupin perinteisen kympillä lauantaina. Muut suomalaismiehet jäivät maailmancup-pisteiden ulkopuolelle.

  Sami Jauhojärvi piti suomalaismiehistä kovinta vauhtia lauantain perinteisen kisassa Rukalla. Kymmenen kilometrin kisassa Jauhojärvi sijoittui 14:nneksi jääden kisan voittaneesta Lukas Bauerista 36,1 sekuntia.
  - Hyvä fiilis on tänään. Lähti rennosti liikkeelle ja suksi toimi aivan loistavasti. Ekalla kierroksella Impilinnan nousuun tuli pieni notkahdus tai heti sen jälkeen. Vaikka vedin mäen käsijarru päällä, niin silti keräsi liikaa happoja ja se kostautui toisella kierroksella. Siitä huomaa, että elimistö ei ole vielä ihan täysin kunnossa, mutta hyvällä mallilla kuitenkin. Kisa oli itseluottamusta antava ja ensi viikonloppuna toivottavasti pääsee nakuttamaan sellaista kyytiä, että se on kropalta luulot pois.

  Ville Nousiainen sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena 33:nneksi.
  - Ei se mitään huipputykitystä ollut, mutta pääsin sentään maaliin asti ja välillä hiihto oli ihan rentoakin. Jyrkkiä ylämäkiä voin mennä kovaakin, mutta loivemmilla pätkillä ei tasatyöntö ja vauhdikas vuorohiihto toimi. Pääasia, että jaksaa jyrkät tykittää täysillä, niin se on jo askel oikeaan suuntaan.

  Alkumatkan vakuuttavasti hiihtänyt Anssi Pentsinen väsähti viimeisillä kilometreillä sijoittuen lopulta jaetulle 36. sijalle.
  - Yritin hiihtää mahdollisimman rennosti puoleen väliin. Tuntui niin hyvältä, että varmaan tuli vedettyä tuohon rataan nähden liian kovaa se ensimmäinen puolikas. Väliaikoja sain hyvin. Tokalla kierroksella kuuden kilometrin kohdalla alkoi painamaan reilusti, mutta pystyin sisulla hiihtämään vielä pari kilometriä. Tuonne Impilinnan nousun päälle sammui kymmenen metrin matkalla valot ihan täysin. Siihen katkesi jalat ihan totaalisesti. Tavoite oli hiihtää huomenna, mutta katsotaan. Huomenna ei ole mitään mullistavia tuloksia odotettavissa, niin mietin vielä, että lähdenkö hiihtää sen harjoittelun kannalta vai mitä teen.

  38:nneksi hiihtänyt Martti Jylhä oli suoritukseensa kohtuullisen tyytyväinen, vaikka arvokkaita pisteitä ei tullutkaan.
  - Tänään ei ollut riittävästi jaksamista taistella niitä pisteitä kotiin. Ekan kierroksen jälkeen tuntui, että menee loistavasti. Tuntui, että voimia on hyvin, mutta pilli oli jo ensimmäisessä nousussa aika tiukilla. Sijoitus on mulle ihan hyvä. Kausi on käynnistynyt ihan hyvin, ei ole tullut suuria epäonnistumista, suoritusvarmuutta on löytynyt. Kuvittelin, että reservissä ois ollut vielä voimia irtiottoon. Harmi sinänsä, olisi ollut mieshiihdolle tärkeä saada pisteitä, mutta tämä on tällaista tiukkaa kilpailua. Kannustus oli ladun varrella koko ajan aivan mahtavaa.

  Lari Lehtonen sijoittui perinteisen kympillä 39:nneksi.
  - Ei se helppoa ollut missään vaiheessa, aikamoista junttaamista koko matka. Ei se sieltä vielä itsestään tule, mutta taas kerran parempaa kuin odotin. Pari päivää on ollut kropassa tosi tukkoinen olo, mutta se on tuommoinen latu, missä pitää juntata mäet niin kovaa kuin pystyy ja yrittää pitää tekniikka kasassa. Keulaan on vielä matkaa, mutta sitä lähdetään parantamaan.

  Matti Heikkinen hiihti 45:nneksi.
  - Hiihto on vielä ehdottomasti työlästä, mutta mennään pienin askelin eteenpäin. Jotakuinkin odotusten mukaisesti meni kisa, eikä mitään hätää ole. Ei tämä hiihto ole vielä valmista. Huomenna hiihdetään taas.

  Maajoukkueen ulkopuolelta maailmancupiin nimetty Tero Similä hiihti 50:nneksi.
  - Vähän liian innokas aloitus oli, pikkusen olisi vauhdinjako olla parempi, mutta ihan tyytyväinen olen. Meni aika lailla samaa rataa kuin nämä alkukauden kisat. Yritetään päästä ylös- ja eteenpäin. Maitohapon sietoa, että pystyis puristamaan enemmän. Meneminen on vielä suhteellisen helppoa, pitäisi saada raivoa vielä enemmän.