Uutisen päiväys

29.3.2012← Takaisin

Järvelälle ylivoimainen voitto Vuokatissa

Maija Järvelä vankisti johtoaan vammaisampumahiihdon maailmancupissa, kun hän voitti 12,5 kilometrin kilpailun Vuokatissa. Ilman sakkoja selvinnyt Järvelä oli liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Japanin Momoko Dekijima hävisi reilut kaksi minuuttia.

Voitto oli Järvelälle ampumahiihtocupissa kauden neljäs. Ylivieskalainen on hyvää vauhtia matkalla kohti toista peräkkäistä ampumahiihtocupin kokonaisvoittoa, kun jäljellä on enää kaksi osakilpailua. Cupissa toisena olevaan Puolan Katarzyna Rogowieciin ero oli ennen torstaita vain 25 pistettä, mutta puolalaisen jäätyä viidenneksi ero kasvoi 80 pisteeseen. Lauantaina ohjelmassa on pikakilpailu ja sunnuntaina takaa-ajo.

”Oli ihan eri hiihtoa nyt kuin mitä on täällä ollut. Ampumahiihto on vaan se, mihin syttyy enemmän. Jotenkin en maastohiihtoon saanut kisafiilistä ja apinanraivoa päälle, mutta nyt se tuli! Tuntui ladulla, etten ihan viimeistä vaihdetta löydy, mutta hyvin jaksoin painaa joka kierroksen. Kakkoskierros oli tänään huonoin, löi melkoiset hapot kinttuihin, mutta hyvältä tuntui kuitenkin kisan edetessä”, Järvelä sanoi iloisena.

Tulokset myöhemmin: http://www.vuokattisport.fi/events.php?id=241