Uutisen päiväys

25.3.2012← Takaisin

Järvelä neljäs perinteisen 20 kilometrillä

Suomalaisten palkintokorokesijojen putki vammaishiihdon maailmancupissa ei saanut jatkoa sunnuntaina Vuokatissa. Vuokatti-hiihdon yhteydessä hiihdetyissä perinteisen pitkän matkan kilpailuissa Maija Järvelä oli neljäs ja Ilkka Tuomisto viides. Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa naisten 20 kilometrin kilpailun voitti Ukrainan Julia Batenkova, miesten 30 kilometriä puolestaan Norjan Vegard Dahle.

Päälajinsa ampumahiihdon kilpailuja jo odottavalle Järvelälle päivä oli raskas alusta lähtien.
”Suksi ei tänään oikein luistanut. Positiivista oli, että nesteet pysyivät sisällä ja oli hyvä ilma hiihtää. Positiivista on myös, että nämä perinteisen kilpailut olivat nyt tässä”, Järvelä hymähti.
Tuomiston tarkoitus oli tehdä nousujohteinen kilpailu. Suunnitelma onnistuikin alkumatkasta hyvin.
”Pääsin hyvin ja rennosti liikkeelle. Eka kymppi meni hyvin, mutta sitten keli muuttui sen verran, ettei pito enää ollut hyvä. Muuten olisi ehkä ollut lyöntiä. Kyllä tällaiset kisat aina mukavaa vaihtelua tuovat ja ovat mielenkiintoisia”, Tuomisto sanoi.
Vammaishiihdon maailmancup jatkuu Vuokatissa tiistaina, jolloin kilpaillaan vapaalla hiihtotavalla. Naisilla matkana on vitonen, miehillä kymppi.

Kisajärjestäjien tulossivu: http://www.vuokattisport.fi/events.php?id=241