Uutisen päiväys

8.3.2014← Takaisin

Järvelä aloitti paralympialaisensa vahvasti

Maija Järvelä avasi vahvasti paralympiaurakkansa. Naisella on edessään kolme ampumahiihdon ja kaksi maastohiihdon kisaa sekä yksi viesti Sotshin paralympialaisissa. Lauantain nolla-ammunnat siivittivät Järvelän neljänneksi. Miesten puolella Juha Härkönen ampui yhden ohi sijoittuen kisassa 17:nneksi.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä Sotshin paralympialaisissa kilpailtiin ampumahiihdon lyhyet matkat. Maija Järvelä oli naisten pystyluokassa kiinni pronssimitalissa lähes loppuun asti, mutta Ukrainan Iuliia Batenkovan vahva loppu jätti Järvelän 10 sekunnin erolla neljänneksi. Kaksi ensimmäistä sijaa menivät isäntämaalle. Voittoon hiihti nollat ampunut Alena Kaufman ja toiseksi tuli Anna Milenina kahdella sakolla. Järvelä ampui nollat molemmilta ampumapaikoilta. Hiihtäjät kiersivät kolme kertaa 2 kilometrin lenkin ja kävivät kaksi kertaa ampumapaikalla.
Miesten pystyluokassa paralympiadebyyttinsä tehnyt Juha Härkönen oli lopputuloksissa 17., jääden neljä minuuttia kärjestä. Härkönen kiersi sakkoringin kerran viimeisen ampumapaikan jälkeen. Miehet kiersivät 2,5 kilometrin lenkin kolme kertaa.

Järvelällä oli kaksijakoiset tunnelmat kilpailun jälkeen. Rikkonaisen kauden jälkeen hän ei ollut osannut odottaa taistelua mitalista, mutta jääminen täpärästi neljänneksi harmitti.
-Mahtava tunne, että olen taas mukana taistelemassa kärkisijoista. Oma kunto on ollut arvoitus, vaikka täällä hiihto on tuntunut hyvältä. Hiihto ei ollut kisassa ihan parasta, vähän hengityksessä tuntui pitkä kilpailutauko. Ammuntaan olen tyytyväinen, se oli varmaa ja nopeaa. Nyt palautan sen alkuperäisen tavoitteeni, olen mitalikunnossa, Järvelä kertoo.

Järvelä urakoi Sotshssa näillä näkymin kaikki kolme ampumahiihtomatkaa, kaksi henkilökohtaista maastohiihtomatkaa sekä maastohiihdon viestin.
Sääriproteesilla hiihtävä Juha Härkönen oli tyytyväinen kilpailun jälkeen.
-Tämä oli hyvä avaus, tästä se lähtee! Vielä kun olisi saanut nollat ammuttua, niin voisi olla oikein tyytyväinen. Suksi oli hyvä ja kaikkeni annoin, Härkönen toteaa.
Seuraavan kerran ampumahiihdossa kilpaillaan tiistaina 11.3., kun vuorossa on keskipitkä matka. Molemmat suomalaisurheilijat ovat siinä mukana.

Kuvat: Maija Torvinen ja Riku Valleala, Suomen Paralympiakomitea

TULOKSET 8.3.2014
Ampumahiihto, naisten pystyluokka 6km
Alena KAUFMAN RUS LW8 97% 18:27.2 (0+0), Anna MILENINA RUS LW8 97% +30.2 (1+1), 3. Iuliia BATENKOVA UKR LW6 96% +50.5 (1+0) 4. Maija JARVELA LW8 97% +1:00.2 (0+0)

Ampumahiihto, miesten pystyluokka 7,5km
1 Vladislav LEKOMTCEV RUS LW6 96% 19:13.7 (0+1), 2. Mark ARENDZ CAN LW6 96% +0.7 (1+0), 3. Azat KARACHURIN RUS LW5/7 88% +1.2 (0+1) …. 17. Juha HÄRKÖNEN LW4 97% +4:03.8 (0+1)

Täydelliset tulokset.