Uutisen päiväys

27.3.2015← Takaisin

Jämsänkosken Ilves hiihti miesten SM-kultaa

Jämsänkosken Ilves, kokoonpanolla Henri Jelonen ja Anssi Pentsinen, hiihti miesten perinteisen parisprintin Suomen mestariksi Rukalla. Kouvolan Hiihtoseura hiihti hopealle ja IF Minken otti pronssia.

Miesten perinteisen parisprintin Suomen mestaruus oli tiukkaa taistelua loppuun saakka. Lopulta Jämsänkosken Ilves vei SM-kullan Rukalla. ”Alkuerä piti mennä mahdollisimman taloudellisesti ja ladata finaalissa kaikki. Tarkoitus oli kestää kipua niin paljon kuin tänä talvena vaan voi sietää ja ilmeisen hyvin siedin. Toisella kierroksella alkoi olla maitohappoa reisissa, mutta kyllä sitä sieti, kun puri hammasta”, mestarijoukkueen avausosuuden hiihtänyt Henri Jelonen kertoo. Jämillä sairastellut mies otti päivätyöstään lomaa ennen tämän viikonvaihteen SM-kisoja. ”Asetin Jämin jälkeen päätavoitteeksi mitalin täällä Rukalla. Kaikki mahdollinen on tehty ja se tuotti tulosta.”
Jämsänkosken Ilveksen ankkuri Anssi Pentsinen nosti joukkuekaverin hiihdon korkealle ja kehui myös suksensa. ”Kyllä mitalin värissä on paljon suksea. Kulta oli ehdottomasti yläkanttiin mitä tänään arvioitiin ennalta. Välillä sattuu huippuonnistumisia kaluston suhteen. Tuota suksea kuljetettiin vielä keskiviikkona tänne, kun se oli jo laitettu kesäteloilla, kun näytti että tulee lämpöiset kelit tänne.”

Kouvolan Hiihtoseuran Lauri Vuorinen: ”Hyvälle maistuu mitali, ei näitä multa vielä liikaa löydy, yksi viime vuodelta. Alkoi matka painaa joka kierroksella enemmän ja säästin kaiken loppunousuun. Tuntui pahalta, mutta toisaalta hyvältä, kun jaksoi polkea ylös.”
Ville Nousiaisella SM-kisamitaleja on jo enemmän, mutta mitali maistuu: ”Aina se on kiva pärjätä ja olla palkintopallilla, ei siihen koskaan kyllästy. Kyllähän se vähän harmittaa, jos ei voita, mutta Anssi oli tänään niin selvästi parempi, että ei harmita. Tärkeintä että saatiin viesticupissa hyvin pisteitä, taidettiin mennä jopa kärkeen, niin se on hyvä juttu.”

Parisprintin pronssi on IF Minkenin ensimmäinen Suomen mestaruusmitali. ”Tämä on itseasiassa meidän ensimmäinen viestimitali koskaan. Mä siirsin vaihdoin seuraa 2007-2008 kaudella ja tavoitteena oli silloin hakea viestimitali seuralle. Se kesti seitsemän vuotta. Nyt se tuli Tonin kanssa. Ja ainakin mitä minä olen seuraihmisiltä kuullut, niin se on hyvinkin tärkeä kyläläisille Uusikaarlepyyssä”, Matias Strandvall kertoo. Ankkuriosuuden hiihtänyt Toni Ketelä olisi halunnut säästää itseään viimeiselle osuudelle: ”Yllätyin, että toiset viestiviejät eli ankkurit vedettiin heti alusta asti kovaa. Olisin halunnut vähän passailla kahdella eka osuudella, mutta nyt ei passailtu. Positiivista, että kesti hyvin sen. Napsun harmittaa, kun hopea ja kulta oli tosi lähellä, mutta ihan kaikki oli pelissä tänään. Nyt oli aika paha loppusuora, kun oli vastatuuli, niin käytännössä ois pitänyt olla tosi paljon paukkuja, että ois päässyt ohittaa.”

Pidemmät haastattelut kuunneltavissa Hiihtoliiton SoundCloud-tililtä:

Jämsänkosken Ilves
Kouvolan Hiihtoseura
IF Minken

Tulokset