Uutisen päiväys

27.1.2016← Takaisin

Imatran Ukonniemen uusi stadion ja Iivo Niskanen valmiina SM-hiihtoihin

Maastohiihdon SM-kilpailut hiihdetään Imatralla perjantaista sunnuntaihin. Imatran Urheilijat järjestää nyt toista kertaa hiihdon yleisen sarjan SM-kilpailut. Tällä kertaa kilpailujen päänäyttämönä on uusi Ukonniemi Stadion, jossa nyt järjestettävät kilpailut ovat viime syksynä valmistuneen kisapaikan ensimmäinen merkittävä tapahtuma.

”Järjestelyt ovat loppusuoralla, ladut, kilpailukeskus, kisakanslia sekä koko tapahtumapaikka ovat viimeistelyä vaille valmiit, kiitos aktiivisen talkooväen. Olosuhteet ovat muutenkin erinomaisessa kunnossa ja toivottavasti myös viikonlopun sää suosii kilpailutapahtumaa”, sanoo kilpailunjohtaja Kari Ahonen.

Ukonniemen alueella on viikonloppuna melkoinen säpinä, sillä laduilla kilpailee SM-mitaleista joka päivä satoja hiihtäjiä. Torstaina vielä harjoitellaan ja ensimmäinen virallinen kilpailustartti on perjantaina klo 10.00, jolloin kisat aloitetaan naisten sprintin karsinnoilla. Kilpailun viralliset avajaiset pidetään lauantaina klo 9.30. Lauantaina hiihdetään naisten 10 kilometriä ja miesten 15 kilometriä vapaalla hiihtotavalla, sunnuntaina viestit.

Niskasella taas virtaa ja harjoittelu hyvässä vauhdissa

Imatran SM-hiihdoissa kilpaladuille palaa myös Iivo Niskanen, joka on kisajärjestäjien ja olosuhteiden tavoin valmis viikonloppuun. Tour de Skistä nihkeästi toipunut ja alipalautumista poteneen hiihtäjän viime viikkoihin on kuulunut huilia ja sen jälkeen harjoittelun uudelleen käynnistäminen.

”Viitisen päivää vaan lepäsin. Tuntuu, että on enempi virtaa, eikä ole vaivoja. Lepo teki tuohon saumaan hyvää, kun oli pitkään ollut sellaista, ettei kulku ollut normaalia. Hiihtäminen ja lihas eivät tuntuneet niin hyvältä kuin pitäisi. Tässä tilanteessa oli helppo levätä. Viimeiset päivät alkoi tehdä jo lenkille mieli. Alkoi olla sellainen tunne, mitä on jo vähän odottanutkin: teki mieli hiihtämään ja oli halu harjoitella”, Niskanen sanoo tyytyväisenä tilanteeseensa.

Niskasen kisaohjelma Imatralla on vielä hieman auki, mutta vielä perjantaina häntä ei sprintissä nähdä.
”Pitää vähän vielä loppuviikosta puntaroida, hiihdänkö normaalimatkan. Viesti nyt on ainakin ohjelmassa. Nyt on vajaa viikko taas levon jälkeen treenattu. Ihan ookoolta näyttää, mutta mietimme vielä, millä sapluunalla mennään”, Niskanen pohtii.

SM-kisojen jälkeisenä viikonloppuna maailmancupissa Holmenkollenilla hiihdettävä 50 kilometriä on Niskaselle tärkeä tähtäin, mutta hän on luottavainen maailmancup-kauden loppuosaan ylipäätään:
”Kun vaan saa peruspohjan toimimaan. Sitä harjoittelulla on haettu, että aineenvaihdunta ja kroppa toimivat normaalisti. Sitten olen heti valmis varmasti kilpailemaan, ja kun kaikki terveysasiat ovat kunnossa, en usko kovaa hiihtämisen tuottavan ongelmia. Tässä on nyt aika pitkä vaikea jakso ollut, kun Rukan jälkeisen sairastumisen jälkeen tuli hiihdettyä niin paljon kisoja toipilaana. Missään vaiheessa ei ollut huippuvire, olen ajanut itseni vähän väsyksiin. Lepo teki hyvää, ja nyt odotan mielenkiinnolla loppukauden cup-kilpailuja. Siellä on hyviä kisoja vielä jäljellä”, Niskanen sanoo luottavaisena.

Lisätietoja www.hiihdonsuomencup.fi ja http://sm2016imatra.fi/

Lisää ennakkotunnelmia torstaina Facebookissa Hiihdon Suomen Cupin sivuilla. Kisoja seurataan tiiviisti sosiaalisessa mediassa: @sm2016imatra Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä, @xcteamfin Twitterissä ja @hiihdonsuomencup Facebookissa ja Instagramissa.