4.4.2011← Takaisin

Ilkka Tuomisto voitti MM-pronssia 20 kilometrillä

Ilkka Tuomisto avasi Suomen mitalitilin vammaishiihdon ja –ampumahiihdon MM-kilpailuissa Venäjän Hanti-Mansijskissa maanantaina, kun hän ylsi pronssille 20 kilometrillä. Perinteisen hiihtotavan kilpailun liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa voitti Venäjän Kiril Mihailov, jolle Tuomisto hävisi 3.29.

Haastavissa keliolosuhteissa suksivalinnat nousivat isoon rooliin.

”Lähdin pitovoiteilla liikkeelle, ja eka kierros meni kohtuuhyvin. Toisella kierroksella ei enää suksi toiminut, ja vaihdoin kympin kohdalla toiseen purkkisukseen, joka oli hitusen parempi, mutta ei hyvä. Vaihdoin vielä viimeiselle kierrokselle pitopohjasuksen, joka toimi hyvin. Kaksi ensimmäistä hiihtäjää hiihti koko kisan pitopohjilla, joten siltä osin itsellä tuli epäonnistumista suksivalinnassa”, Tuomisto mietti.

”Viidestä 15 kilometriin oli huono pätkä, mutta muuten oli hyvän tuntuinen kroppa. Odotin vähän enemmän, mutta talviurheilu on tällaista joskus”, Tuomisto sanoi.

Naisten 15 kilometrillä Maija Löytynoja oli viides. Kilpailun voitti Ukrainan Oleksandra Kononova.
    ”Ei toiminu tänään kyllä yhtikäs mikään. Torstaina päästään taas ampumahiihdon pariin, eiköhän se tästä”, Löytynoja sanoi.

Suomalaisten osalta kilpailut jatkuvat torstaina, jolloin Löytynoja kilpailee ampumahiihdossa 7,5 kilometrin matkalla.