Uutisen päiväys

16.3.2015← Takaisin

Ilkka Tuomisto odottaa mielenkiinnolla maailmancupin päätöskisoja

  Vammaishiihdon maailmancupin kausi päättyy tällä viikolla Norjan Surnadalissa keväisissä olosuhteissa. Ainoana suomalaisedustajana mukana on Ilkka Tuomisto, joka odottaa tiistaina ja lauantaina käytäviä koitoksia mielenkiinnolla.

  Tuomiston ensimmäinen kilpailu on tiistaina hiihdettävä 20 kilometriä vapaalla, mutta suuremmat odotukset kohdistuvat lauantaina kilpailtavaan perinteisen kymppiin. Tuomisto on päässyt hyvään kuntoon, mutta viimeistelyä on haitannut pieni varvasmurtuma.

  –        Potkaisin pöydän kulmaan torstaina, tänään (maanantaina) pääsin ensimmäistä kertaa hiihtämään, Tuomisto kertoo.

  Tuomisto on varautunut tilanteeseen leveämpilestisillä monoilla, mutta lauantain perinteisen matka on silti pieni arvoitus varpaan osalta.

  –        Kunto sinänsä on hyvä, vaikka vähän olen joutunut varomaan. MM-reissun jälkeen on mennyt nousujohteisesti, lähes joka viikonloppu olen käynyt kisoja, Tuomisto kertoo.

  MM-kilpailut käytiin Yhdysvaltain Cablessa tammi-helmikuussa, jonka jälkeen maailmancup jatkui ilman suomalaisia helmikuussa Japanissa. Norjassa Suomi on edustettuna, mutta joukkue on pienempi kuin aikoihin, sillä hiihtäjän seurana on ainoastaan huoltomies.

  –        Siitä on kyllä aikaa, kun näin pieni joukkue on ollut, Tuomisto naurahtaa.

  Tuomiston pitkäaikainen joukkuekaveri Maija Järvelä päätti uransa tähän kauteen. Tuomisto ei ole lopullista päätöstä omasta jatkostaan vielä tehnyt, mutta myöntää, että seuraavat paralympialaisetkin kiinnostavat.

  –        Täytyy vielä puntaroida, mutta 70% on jatkamisen puolesta, Tuomisto muotoilee.

  Lisätietoja kisoista