Uutisen päiväys

4.1.2015← Takaisin

Iivo Niskanen ja Perttu Hyvärinen jatkavat hyvillä mielin Tour de Skitä - "Nyt ei tarvita kuin yksi huone"

  Iivo Niskanen takaa-ajossa sijalle 16 ja Perttu Hyvärinen sijalle 67. Niskanen hiihti Oberstdorfissa miesten 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa päivän viidenneksi nopeimman yksityisajan.

  Vaikka Suomen mieshiihtäjien Tour de Ski-joukkueen koko pieneni tänään Oberstdorfissa hiihdetyn 15 kilometrin perinteisen kilpailun jälkeen kahteen, eivät hiihtäjät surkuttele tilannetta. Tänään komean nousun perinteisen kilpailussa tehnyt Iivo Niskanen kommentoi, että tilanne ei saa vaikuttaa Touria jatkaviin urheilijoihin. Takaa-ajossa Niskanen sijoittui lopulta sijalle 16 jääden 16,2 sekuntia voittaneesta Norjan Petter Northugista.

  "Ei saa vaikuttaa. Kaikki ulkopuoliset asiat pois ja keskitytään olennaiseen."

  "Kilpailu meni muuten mallikkaasti, mutta voitelun kanssa tuli tehtyä joitain vääriä valintoja. Loppumatkasta katselin Italian-kavereita ja huomasin, että luistaapa siellä suksi komeasti viimeisellä viidellä kilometrillä. Lievä harmitus jäi, sillä mies on kunnossa ja olisi ollut mukava päästellä tasapäisemmin loppukirivaiheessa. Hyvin kilpailussa oltiin kuitenkin mukana ja viidenneksi nopein osuusaika kyllä miellyttää."

  "Ensi viikon osalta perinteisen kilpailut kiinnostavat kyllä, siellä on useampikin sauma päästellä kunnolla menemään. Vire ja kunto ovat hyvällä tasolla, joten mikäs tässä ollessa", Niskanen kommentoi kilpailun jälkeen.

  Perttu Hyvärinen sijoittui takaa-ajossa sijalle 67 jääden Petter Northugille 3 minuuttia 56 sekuntia.

  "Nyt meitä on minä ja Iivo, mutta mikäs siinä. Seuraavassa majapaikassa ei tarvita kuin yksi huone."

  "Hiihdon osalta hyvän ja huonon päivän välinen ero on vielä turhan suuri. Siihen päälle valitsin suksivalinnan vielä pieleen niin eipä siinä ollut lopulta paljon jakoja. En ole kuitenkin huonolla mielellä, viikko on vielä jäljellä ja kiinnostavia kilpailuita yllin kyllin. Päätavoitteeni on Toblachissa hiihdettävä 25 kilometriä, joka painellaan vapaalla ja yhteislähdöllä. Harmittaa toki, että juuri tälle päivälle sattui huono hiihto."

  Kaksi suomalaishiihtäjää jättää Tour de Skin kesken tämänpäiväisen kilpailun jälkeen. Miehistä 15 kilometrin takaa-ajossa sijalle 63 sijoittunut Ville Nousiainen jättää kiertueen kesken. Krista Pärmäkosken kanssa päädyttiin samaan ratkaisuun naisten puolella.

  "Näillä hiihdoilla ei pärjäisi edes SM-kisoissa", Nousiainen kommentoi kilpailun jälkeen.

  "Ratkaisu oli varsin selkeä, ennen kilpailua oli selvää että tämä on vedenjakajana. Oli siis varsin selvä päätös, että Villen osalta on viisain ratkaisu lähteä Suomeen. Kunto ei kilpailemalla tässä kohtaa parane, vaan nyt viisain ratkaisu oli palata koti-Suomeen harjoittelemaan", kommentoi päävalmentaja Reijo Jylhä.

  Tour de Ski jatkuu tiistaina Sveitsin Val Mustairissa sprinteillä niin miesten kuin naistenkin osalta.

  Päivän tulokset täällä 

  http://www.fis-ski.com/cross-country/events-and-places/event=35089/race=24107/index.html