Uutisen päiväys

30.1.2015← Takaisin

IF Minkenin Strandvall sprintin Suomen mestariksi

Matias Strandvall hiihti perinteisen sprintin Suomen mestariksi Jämillä. Toiseksi sijoittui Jämsänkosken Ilveksen Anssi Pentsinen ja kolmanneksi Jämin Jänteen Ristomatti Hakola.

Sprintin Suomen mestariksi jo neljättä kertaa ja kolmatta kertaa Jämillä mestaruuteen hiihtänyt IF Minkenin Matias Strandvall vitsaili lehdistötilaisuudessa, että kisarata pitäisi nimetä mukaansa. Kotiyleisönsä edessä pronssille hiihtänyt Jämin Jänteen Ristomatti Hakola oli kuitenkin vahvasti eri mieltä. Tuore Suomen mestari sanoi hakeneensa päivään neljää kovaa hiihtoa. ”Oli tarkoitus hiihtää kovaa kaikki erät, mutta puolivälierässä joutui himmailee. Oli raskas päivä, ei mikään maaginen fiilis. Tämä oli työvoitto. Hyvä, että tuli voitto”, Strandvall kertoo ja jatkaa: ”Kunto on toivottavasti eteenpäin. Hermosto ja lihaksisto eivät ole tämän viikon aikana olleet mitenkään hyvässä kuosissa. Viime viikolla treenasin kovaa, viimeisen kovan viikon MM-kisoja varten, ehkä jopa hiukan liian kovaa yläkropalle. Hermotus ja lihaksisto käsissä ei ole herkällä, mutta hapenotto ja kunto on hyvä. Kiva oli todistaa epäilijöille, että vanhakin jaksaa. Neljäs SM-kulta, kolmas täällä Jämillä.” Strandvall aikoo osallistua lauantain vapaan 15 kilometrin kisaan, mutta jättää sunnuntain perinteisen 30km kisan hiihtämättä.  

Jämsänkosken Ilveksen Anssi Pentsinen oli SM-hopeaansa tyytyväinen: ”Päivä oli ihan loistava, suunnitelman mukaan pystyin hiihtämään, välineet toimi ja irtiottokykyä löytyi. Finaalissa hiihdettiin ensimmäisen kolmensadan metrin jälkeen urku auki. Sauvan hihna aukesi vähän ennen viimeistä nousua, ja meinaisi tulla pikku paniikki. Pitkästä aikaa SM-kisat, joihin tulin nousukunnossa. Rata oli tänään pitkä, mutta onneksi loppupäivästä oli nopea keli. Jos ois olllut oikein niukunauku-keli, niin ois ollut aika rankkaa.” Petoteamin hiihtäjä aikoo startata Jämin SM-kisoissa jokaiseen miesten kisaan: ”Tänne tulin sillä mielellä, että kaikki matkat hiihdän ja joka matkalta mitalia tavoittelen, muina päivinä voi olla tiukemmassa kuin tänään.”

Kotiyleisönsä edessä esiintynyt Ristomatti Hakola otti uransa toisen aikuisten SM-mitalin. Edellisen kerran mies nähtiin palkintopallilla Imatralla 2012, jolloin mies hiihti perinteisen 50 kilometrin mestariksi. ”Kyllä mitali on aina mielessä ollut. Harva se päivä oon päättänyt täällä lenkin maaliviivan tuntumaan, ja miettinyt, että ois kiva tulla podiumille tähän”, harjoitusmaisemissaan kilpaillut Hakola kertoi. ”Aika-ajo oli huono, mutta jokainen veto oli parempi. Lupasin, että en saano, että tästä on hyvä jatkaa, jos otan mitalin. Lupasin, että tänään nautin ja juhlin. Ykkönen ja kakkonen oli tänään kaukana. Mä en edes loppusuoralla yrittänyt Anssia kiinni, kun rupesin melkeen juhlimaan pronssia. Meinasin herkistyä loppusuoralla, kun oli niin paljon kannustajia. Mäen päälläkään en meinannut huomata happoja, kun oli niin hyvä kannustus”, Hakola kiitteli kotiyleisöä. Lauantaina Hakolaa ei kisaladuilla nähdä, mutta sunnuntaina mies starttaa jälleen perinteisen kisaan.

Sprinttifinaali 30.1.2015 miehet 1,7km
1. Matias Strandvall                   IF Minken                                      3.48,2
2. Anssi Pentsinen                     Jämsänkosken Ilves                  +2,9
3. Ristomatti Hakola                  Jämin Jänne                                 +3,3
4. Toni Ketelä                               IF Minken                                      +9,1
5. Ari Luusua                                Ounasvaaran Hiihtoseura       +20,3
6. Kalle Lassila                              Vetelin Urheilijat                        +44,7