Uutisen päiväys

6.3.2016← Takaisin

Hopeasompa-viestimestaruudet Mikkeliin, Leppävirralle, Kouvolaan ja Liperiin

Jännittävä viestipäivä huipensi Hopeasompa-viikonvaihteen Puijolla. Leppävirran Viri ja Mikkelin Hiihtäjät veivät 16-vuotiaiden vapaalla hiihdettyjen viestien voitot. Leppävirran Virin mestarit 3x5 kilometrillä olivat Otto Invenius, Elmeri Voutilainen ja Valtteri Pennanen. Mikkelin Hiihtäjien mestarit 3x3 kilometrillä olivat Jasmin Kähärä, Katariina Neuvonen ja Anniina Neuvonen.

Pennasesta ja Kähärästä tuli kisojen tuplamestarit, sillä he juhlivat myös lauantaina. Mikkelin Hiihtäjät jätti Espoon Hiihtoseuran toiseksi 22,4 sekunnin erolla. Leppävirran Viri otti omansa niukemmin, sillä Oulun Hiihtoseura hävisi vain 4,1 sekuntia.

– Kyllä täältä mitalia lähdettiin hakemaan. Onhan tämä kulta aina mukava juttu. Aika hyvin sain kaiken irti, Invenius sanoi.

– Meitä oli kolme kaveria siinä. Peesailin ja saunalenkillä ratkaisin kullan meille. Viimeisessä pitkässä nousussa on aina hyvä ratkaista, jos on voimia jäljellä. Kun maalilinjan ylitin, tiesin, että voitimme, Pennanen sanoi.

Kähärälle avausosuuden paikka tuli vähän yllätyksenä, mutta osuus oli mieluisa ja sujui hyvin.

– Jouduin lähtemään kakkosrivistä, mutta jo ensimmäisessä ylämäessä pääsin kakkoseksi. Siinä pysyin sitten koko loppumatkan. Niin olin vähän suunnitellutkin, Kähärä sanoi.

KHS:n Mattilalle toinen kulta

Nuoremmissa Kouvolan Hiihtoseura voitti N14-sarjan ja Liperin Hiihtoseura M14-sarjan viestit. KHS:n mestarit olivat Karoliina Kuusisto, Noora Nikkinen ja Elisa Mattila. Valkeakosken Haka hävisi 5,1 sekuntia. Myös Elisa Mattilasta tuli tuplamestari, sillä hän juhli lauantaina 14-vuotiaissa kultaa.

– Loppuun asti oli tosi tiukkaa. 10–20 metriä ennen maalia huomasin, ettei tule ohi, ankkuri Elisa Mattila sanoi loppusuorataistelustaan Valkeakosken Hakan ankkuria vastaan.

Liperin Hiihtoseuran mestarit olivat Perttu Reponen, Paavo Pakarinen ja Veeti Pyykkö. Toiseksi tullut Lahden Hiihtoseura hävisi 35,8 sekuntia.

– Alussa lähdin suht' kovaa, mutta lopussa kuulin, että eroa on ja sain tulla suht' rauhassa, ankkuri Veeti Pyykkö sanoi.

Järjestäjät iloitsivat saamastaan palautteesta

Puijon hiihtostadion ja Siilinjärven Kuilun mäet tarjoilivat erinomaiset puitteet Hopeasompa-kilpailuille Kuopiossa.

‒ Olosuhteet olivat mitä talvisimmat. Mäet sekä ladut olivat kauden parhaimmassa kunnossa, iloitsee järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Kati Happonen Puijon Hiihtoseurasta.

‒ Olemme saaneet järjestelyistä paljon positiivista palautetta kilpailijoilta ja huoltajilta. Tämä lämmittää kovasti mieltä.

Haastetta aiheutti tulospalvelu, jonka kanssa oli ongelmia hiihtokisojen alussa.

‒ Tämä on harmillista erityisesti osallistujien kannalta. Pahoittelemme tapahtunutta, Happonen sanoo.

Happonen kehottaa seuraavia Hopeasompa-järjestäjiä pilkkomaan organisaation mahdollisimman pieniksi palasiksi ja jakamaan vastuualueet selkeästi.

‒ Töitä tapahtuman eteen täytyy ryhtyä tekemään heti, sillä vuosi on lyhyt aika valmisteluille, ja joka tapauksessa tulee kiire, hän tähdentää.

‒ Lisäksi tekniikkaa kannattaa testata ja koekäyttää huolella ennen kilpailuja, Happonen mainitsee.

Oppia kisojen järjestämisestä tuli seuralle jälleen roppakaupalla.

‒ Töitä saimme tehdä jälleen topakasti, mutta lopussahan aina kiitos seisoo. Talkoot ovat mitä mainiointa seuratyön ja yhteishengen kohotusta, Happonen luonnehtii.

‒ Tapahtuma- ja urheilukaupunkina tunnetulle Kuopiolle Hopeasompa oli myös erittäin tärkeä talvinen junioritapahtuma.

 

Videohaastattelut:
Leppävirran Viri: https://www.facebook.com/210414245717211/videos/981670768591551/
Mikkelin Hiihtäjät: https://www.facebook.com/210414245717211/videos/981653218593306/
 

www.hopeasompa.fi

Sosiaalisessa mediassa @hopeasompa #hopeasompa2016

Kuvassa: Mikkelin Hiihtäjät