Uutisen päiväys

12.3.2016← Takaisin

Heikkisen voitto kruunasi upean suomalaispäivän

Suomalaishiihtäjien upea perjantai Ski Tour Canadassa sai fantastisen päätöksen, kun Matti Heikkinen hiihti miesten 15 kilometrin vapaan kisan voittoon Canmoressa. Myös Lari Lehtonen onnistui erinomaisesti oltuaan kiertueen seitsemännessä kisassa 11:s.

Jo keskiviikkona palkintokorokkeelle yhdistelmähiihdossa kivunnut Heikkinen tiesi, missä hänellä oli perjantaisen taistelun ratkaisun paikka.

“Tänään oli hieno päivä, ja viimeinen puolitoista kierrosta puhdasta ajamisen iloa. Oli koko ajan sen verran reservissä voimia, että tiesin pystyväni kilpailun ratkaisemaan siinä pitkässä nousujaksossa”, Ski Tour Canadan seitsemännen kilpailun voittaja kertasi.

“On jo aikakin päästä voittamisen kulttuuriin käsiksi sitten Oslon 2011 jälkeen, tekee aika hyvää. Nämä ovat tärkeitä merkkejä sekä fyysisellä puolella että kalustopuolella, tulevissa arvokisoissa tullaan varmasti hiihtämään myös märissä olosuhteissa. Se kehitystyö, mitä ollaan tehty sekä huoltoryhmän että Salmonin kanssa, poikii tulosta. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin”, 13,6 sekunnin erolla voiton kuitannut suomalainen hekumoi.

Maailmancup-kauden toiseksi viimeisessä kisassa kakkoseksi sivakoi Venäjän Jevgeni Belov, Ruotsin Marcus Hellner puolestaan hiihti kolmanneksi.

Heikkisen upeaa voittoa komppasi toinen suomalaishiihtäjä, Lari Lehtonen. Sanojensa mukaan uran parhaaseen suoritukseensa yltänyt urheilija oli tuloksissa peräti 11:s.

“Aika komea päivä tänään kokonaisuudessaan. Loistavat sukset oli, ja erityisesti Happo (Matti Heikkinen) veti ihan maagista vauhtia. Itseltänikin uran paras veto ikinä, niin vähän sanattomaksi vetää. Voisi sanoa, että aika tyhjä olo. Huomenna vielä kisapäivä”, Lehtonen hehkutti.

“Huolto on tehnyt loistavaa työtä, urheilijat tekee hyvää työtä ja koko staffi ympärillä tekee hyvää työtä, niin sitten tulee tällaisia päiviä”, suomalainen pohti syitä sinivalkoisten fantastisiin otteisiin.

Sesonki ja kiertue päättyy lauantaina, kun ohjelmassa 15 kilometrin perinteisen takaa-ajo.

Tulokset:
Tämän linkin takana

Suomalaisten kommentit:
Matti Heikkinen
Lari Lehtonen

Seuraa joukkuetta eri kanavissa
Facebook
Twitter ja Instagram @xcteamfin

#xcteamfin

Videoita LUMISPORT TV (YouTube) 

Kuvassa Matti Heikkinen. KUVA: SHL/Touho Häkkinen.

Kommentteja ja lyhyitä haastatteluja Soundcloudissa