Uutisen päiväys

4.1.2014← Takaisin

Heikkinen yhdeksäs: ”Ei tämä riemunkiljahduksia aiheuta”

Tour de Skissä hiihdettiin 10 kilometrin perinteisen kisa väliaikalähdöllä. Suomalaismiesten parhaasta tuloksesta vastasi yhdeksänneksi hiihtänyt Matti Heikkinen. Lari Lehtonen ylsi Val di Fiemmen laduilla uransa parhaaseen väliaikalähtökisan tulokseen.

Matti Heikkinen sijoittui Tour de Skin kuudennella etapilla, 10 kilometrin perinteisen väliaikalähdössä yhdeksänneksi. Norjalaiset nappasivat kisassa kauden parhaan hiihtonsa tehneen Petter Northugin johdolla nelosvoiton. Heikkinen jäi kisan voittajasta 49,8 sekuntia. Heikkinen kiristi vauhtiaan loppua kohti.
- Se on mulla semmoinen perusominaisuus.
Perjantain romahtamisen jälkeen mies mietti valmentajansa Toni Roposen kanssa jatkaako touria, mutta Suomen huono lumitilanne sai miehen jäämään mieluummin Val di Fiemmeen kilpailemaan kuin lentokoneessa kohti synkkää Suomea. Yhdeksäs sija lämmitti mukavasti mieltä.
- Kymppisakkiin hiihtäminen on aina hyvä suoritus, mutta ei tämä mitään riemunkiljahduksia aiheuta.

Uransa parhaaseen väliaikalähdöllä hiihdettyyn maailmancup-sijoitukseensa yltänyt Lari Lehtonen oli kisan jälkeen tyytyväinen, vaikka ero voittajaan painui noin minuuttiin.
- Ero kärkeen oli yllättävänkin iso, mutta toisaalta kymmenen sakkiin oli kymmenisen sekuntia, Lehtonen kertoo.
Hiihtäjän mukaan Suomen huoltotiimi onnistui hyvin Val di Fiemmen olosuhteisiin.
- Suksen valinta ei ollut vaikea, kun oli ihan vesikili. Kakkoskierroksella suksi luisti huomattavasti paremmin. Mitä enemmän vettä tuli niin sitä paremmin suksi toimi. Hiihto-olosuhteet ehkä vähän parani kisan aikana. Huolto oli varautunut kaikkeen ja mullakin oli kolmenlaisia suksia voideltu, Lehtonen kiitteli.
Tour de Ski päättyy huomenna. Viimeisenä etappina hiihdetään 9 kilometriä vapaalla ja kisa päättyy Alpe Cermisin huimaan nousuun.
- Se on semmoinen kisa, mihin lähdetään aina vähän pelonsekaisin tuntein, Lehtonen nauraa.
- Ladulle lähden taistelemaan, omaa päätä ja pahaa oloa vastaan käydään huomenna kaikista suurin kisa.

21:nneksi hiihtänyt Ville Nousiainen lähti kisan jälkeen etsimään maalisuoralta hiihtolasejaan.
- Oli niin tiukka loppukiritaistelu ihan itseni kanssa, että lasit tippuivat, Nousiainen vitsaili.
- Tämän päivän hiihto oli työvoitto: ei lähtenyt mitenkään helposti liikkeelle, mutta ihan hyvin jaksoin vääntää maaliin saakka.
Nahkean alkukauden jälkeen vahvassa nousukunnossa oleva Nousiainen odottaa huomista viimeistä rankkaa rutista.
- Innolla lähden huomiseen nousuun ja odotan kunnon kisaa. Katsotaan nyt millaiset aikaerot on ja millä taktiikalla lähdetään, mutta sen verran tolkuissaan pitää olla, että loppuun saakka jaksaa vääntää.

Sami Jauhojärvi sijoittui kisassa 31:nneksi.