Uutisen päiväys

14.12.2013← Takaisin

Heikkinen yhdeksäs Davosin kolmenkympin vapaan kisassa

Davosin maailmancupin 30 kilometrin vapaan hiihtotavan kisan paras suomalainen oli Matti Heikkinen. Mies sijoittui kisassa yhdeksänneksi jääden kisan voittaneesta Ranskan Maurice Manificat’sta 49,5 sekuntia.

Davosin laduista pitävä Matti Heikkinen hiihti parhaana suomalaisena yhdeksänneksi 30km vapaan kisassa.
- Ihan kohtuullisesti meni, kun hiihdin kymppisakkiin. En ole mitenkään pettynyt, hiihto oli ihan ok, mutta terävyyttä pitää vielä hiukan hakea. Tämä on hieno rata, näitä vaan maailmancupiin lisää, Heikkinen kommentoi kisaa.

Suomalaismiesten toiseksi parhaasta suorituksesta vastasi 21:nneksi hiihtänyt Lari Lehtonen.
- Hiihto oli tänään ylämäessä vahvempaa kuin alamäessä. Ei vaan voinut polkea alamäkeen vauhtia. Täällä on pitkä loiva pätkä, joka pitää tosissaan hiihtää alas, mutta ei vaan jaksanut. Tänään en olisi tuon parempaan pystynyt, Lehtonen kertoo.
Miehellä on ollut pieniä vatsavaivoja kuluneella viikolla, mutta sen hän ei uskonut suoritukseen juuri vaikuttaneen.
- Toissapäivänä oli vatsa kuralla ja ravasin vessassa, ja nyt on röyhtäyttänyt. Onneksi ei ollut kuumetta, eikä mitenkään heikko olo. Aika pikkujuttu lopulta, kun vatsassa kiersi.

48:nneksi hiihtänyt Sami Jauhojärvi ­ jäi voittajalle reilun neljä minuuttia:
-
Ero kärkeen on aivan älytön, Jauhojärvi täräyttää.
- Onneksi se ei kerro koko totuutta tämän hetken kuntotilaa. Hiihdossa oli tänään kuitenkin paljon positiivisia ja hyviä signaaleja hiihdossa: Hengitys toimi hyvin ja ylämäetkin meni nätisti.

Maajoukkueen ulkopuolelta itselleen alkukauden maailmancupeihin näyttöpaikan raivannut Tero Similä jäi 4:47,4 kärjestä ja sijoittui kisassa 54:nneksi.
- Ei se suksi ollut tänäänkään syönnillään. Vaikea sanoa, että mikä on miehellä vikana, kun ei kulje. Nyt näyttää siltä, että alan keskittyä kotimaan kisoihin. Viimeiset kaksi viikonloppua ovat olleet sellaisia, ettei lihakset toimi. Ei vaan pääse tarpeeksi kovaa. Hiihto on semmoista, ettei siinä pääse maksimisykkeille, Similä harmittelee.

Päävalmentaja Magnar Dalen ihasteli Davosin 30 kilometrin kisan kärkitaistelua.
- Oli kyllä jännittävä kisa Manificat’n ja Jespersenin (Chris) välillä. Mielenkiintoa herätti myös Itävallan Johannes Duerr. Suomalaismiehistä tämä oli ihan kohtuullinen suoritus Matilta ja Larilta. Tilanne on edelleen sama kuin aiemminkin. Kun kaikki osuu kohdilleen ja tulee hyvä päivä, on Matille kaikki mahdollista.

Viralliset tulokset.