15.2.2015← Takaisin

Heikkinen 18:nneksi Östersundissa: ”Vähän tukkoista oli meno”

Östersundin maailmancup-viikonlopun viimeinen kisa oli miesten 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisa, joka hiihdettiin väliaikalähtönä. Suomalaismiesten parhaasta sijoituksesta vastasi 18:nneksi hiihtänyt Matti Heikkinen.

Matti Heikkinen sijoittui 18:nneksi, eroa kärkeen 52,4 sekuntia. ”En tänään oikein saanut hiihdosta irti, vähän tukkoista oli meno, mutta parempi olla tukkoista se meno kuin väsynyttä. Väsyneenä olisi vaikeampi tehdä asioita, mutta kuitenkin tämäkin kisa vei taas kuntoa eteenpäin, pikkuhiljaa kohti Falunia.” Heikkinen löytää nopeasti selityksen tukkoiseen oloon ja valmistautuminen MM-laduille sujuu hyvin: ”Lepojakso ja kunnon alas ottaminen leirillä ja siitä ollaan jo uudessa noususuhdanteessa, niin ei siinä sen kummempaa oikeastaan tarvi. Sitten vaan revitellään etiäpäin.”

Ville Nousiainen hiihti Östersundin vapaan 15 kilometrin kisassa 28:nneksi. Eroa kisan voittajaan oli 1.18,3. ”No oishan se paremminkin voinut mennä, mutta ei se ihan katastrofikaan ollut. Sain kerrankin loppua kohti kiihtyvän kisan, niin se oli ehkä se paras anti, ja pitkästä aikaa pystyi wassulla (wassberg-tekniikka) vetää mäkiä ylös, niin sekin on ihan hyvä signaali. Miesten kisassa on erot pienet, sellaista se on.”, Nousiainen kommentoi päivän hiihtoaan. Faluniin mies suuntaa hyvin mielin: ”Tälle vuodelle minulta paras luistelukisa, tästä on vara parantaa ja uskon, että näin tulee tapahtumaan. Mulla on vielä puolitoista viikkoa vapaan 15 kilometrin kisaan. Ei ole huonot lähtökohdat, mutta ei sellaista mitä lähdin tänään hakemaan eli  sijoitusta kahdenkymmenen joukkoon.”

Lari Lehtonen sijoittui kisassa 37:nneksi: ”Toinen kierros oli tosi vaikea, meinas meno loppua ihan kokonaan. Tuntui, että happi loppuu kesken, kun ei keuhkot toiminut, se sitten jäykistää lihasta aika paljon. Kolmannelle kierrokselle heräsi vähän uudestaan henkiin. Ensimmäisen kierroksen vauhti oli hyvää, toinen kierros huonoin ja kolmas vähän parempaa. Kun kakkoskierros olisi ollut parempi, niin varmasti tuloskin olisi ollut. Sanotaanko näin, että heikohko kenraali tietää hyvää ensi-iltaa. Nyt pidetään tunnelma korkealla ja mieli kirkkaana. Oli ehkä odotukset vähän korkeammalla tänään, mutta ei hätää.”

Tällä kaudella maajoukkueeseen noussut Perttu Hyvärinen sijoittui Östersundissa 40:nneksi jääden 1.58,2 kisan voittaneelle Norjan Finn Hagen Kroghille. ”Kunto on hyvä, mutta meni vähän juniorimaiseen hermoiluun tuo homma. Tuli pari virhettä tehtyä tässä pari päivän aikana. Voisi lenkillä vähän malttaa edellispäivänä. Leiri meni Seefeldissä tosi hyvin ja kunto on hyvä, elämäni parasta, mutta verryttelyt tämän päivän kisaan, niin siinä tuli virheitä ja ehkä mulla on pannu vähän kuumana, ehkä jopa pikkasen liian rapsakka alku, mikä ei ole mulle ominaista. Pieniä juttuja. Vähän liian suuri juttu on tullut nyt noista maailmancupin pisteistä. Tänään oli huono hiihto, joten tulos siihen nähden ihan ok. ”