Uutisen päiväys

15.1.2020← Takaisin

Hämeenlinnan Hiihtoseura ja Jämin Jänne viestivoittoihin Vantaalla

Hämeenlinnan Hiihtoseura vei naisten viestin ja Jämin Jänne miesten viestin Suomen Cupissa Vantaalla. Naisten voittajajoukkue hiihti järjestyksessä Maija Hakala, Anni Kainulainen ja Laura Mononen, miesten ykkösen hiihtojärjestys oli Markus Vuorela, Antti Ojansivu ja Ristomatti Hakola.

Kainuun Hiihtoseura sijoittui toiseksi 32,7 sekuntia hävinneenä, Oulun  Hiihtoseura oli kolmas. Voittajista Kainulainen onnistui hyvin omalla osuudellaan ja seurasi sen jälkeen luottavaisin mielin Laura Monosen ankkuriosuutta. Kainulainen tuli osuudeltaan 12 sekuntia.

– Mielestäni hiihto oli hyvän tasapainoinen. Sain koko ajan tehdä oman suorituksen. Koko ajan näin Susannan (Saapunki, Vuokatti Ski Team Kainuu) siinä edellä. Melkein tuntui kuin olisin väliaikalähtöä hiihtänyt, en lähtenyt Susannaa hiihtämään kiinni, vaan yritin tuoda varmasti hyvällä sijalla, onnistunutta kautta hiihtävä Kainulainen kertasi päivän suoritustaan.

Miesten kilpailussa Jämin Jänne ehti maaliin 1.03,7 minuuttia ennen Skiteam 105:ttä. Pyhäjärven Pohti oli kolmas.

– Pelonsekaisin tuntein odotimme kerrankin viesti-iltaa, sen verran heikosti oli kulkenut kahdella meistä edellisen päivän kympillä, kuvaili Jämin Jänteen Antti Ojansivu keskiviikon tuntemuksia.

Aamupäivä oli hänen mukaansa sellaista henkistä keräilyä.

– Onneksi saimme sen verran "aggrea" kerättyä että voitto tuli, keskimmäisen osuuden hiihtänyt Ojansivu jatkoi, ja lisäsi että tämä voitto todella maistui. Jämiläisten ilmeet olivatkin kisan jälkeen maireat. 

Siitä että hän sai itsestään irti paremmin kuin tiistaina Ojansivu kiitti lähinnä Skiteam105:n Aleksi Parttimaata, jolla oli haluja tulla kirittämään kunnolla. 

– Parempaan päin ollaan nyt menossa, totesi Ojansivu luottavaisesti. 

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa:

Antti Ojansivu

Lauri Vuorinen

Juuso Haarala

Anni Kainulainen

Anni Alakoski

Marjaana Pitkänen

Tulokset

Kuva: Jari Mäntynen