Uutisen päiväys

28.3.2015← Takaisin

Hämeenlinna uusi naisten viestimestaruuden

  Naisten 3x5 kilometrin viestin voitti selvällä erolla Hämeenlinnan Hiihtoseura joukkueella Anni Kainulainen, Maija Hakala ja Laura Mononen. Lempäälän kisa otti SM-hopeaa ja Kouvolan Hiihtoseura pronssia.

  Hämeenlinnan Hiihtoseura uusi naisten viestin Suomen mestaruutensa. Joukkueen voittoaika oli 44.40,8. Lähin uhkaajaa Lempäälän Kisa hävisi 42 sekuntia.
  Hämeenlinnan mestaruusjoukkueessa hiihtivät Anni Kainulainen, Maija Hakala ja Laura Mononen.

  ”Mulla oi tarkoitus että eka kiekka rauhassa, ettei aloita liian kovaa ja toisella kiekalla, niin paljon kuin jaksaa. Harmillisesti tuli väliä, niin hiihdin aika paljon yksin. Oli aika rankka (keli) kyllä”, Kainulainen kävi läpi omaa osuuttaan.
  Toiselle osuudella Hämeenlinna lähti 42,7 sekuntia ensimmäisenä vaihtaneen Kainuun Hiihtoseuran perään. ”Anni tuli hyvissä asemissa ja siinä oli heti Lempäälä ja Liperi edellä. Ekassa nousussa pääsin niistä ohi. Tasaisella alkoi liippaantua ja oli liukasta, niin panostin tasaisiin pätkiin ja jyrkillä menin pintakaasulla. Näytti etten saa Kainuuta kiinni, mutta tuli se selkä sieltä vastaan”, Hakala kertoo omasta osuudestaan.
  Ankkuriosuudella Laura Mononen pääsi nautiskelemaan reilun etumatkan turvin. ”Maija ja Anni hiihti sen verran hyvin, että sain aika rennosti hiihdellä. Mä yritin fiilistellä, että miltä Marit Björgenistä tuntuu, kun saa ylivoimaisesti hiihtää viimeistä osuutta. Oli aika mukavaa”, Mononen nauraa.

  Lempäälän Kisan hopeajoukkueessa hiihtivät Leena Nurmi, Mervi Pesu ja Aino-Kaisa Saarinen.

  Kouvolan Hiihtoseura otti SM-pronssia joukkueella Mona-Liisa Malvalehto, Jonna Heimonen ja Heli Heiskanen. Kyseessä oli  seuran ensimmäinen naisten viestimitali.

  Hopea- ja pronssijoukkueiden haastattelut kuunneltavissa Hiihtoliiton SoundCloud-tililtä.

  Hämeenlinnan Hiihtoseura
  Lempäälän Kisa
  Kouvolan Hiihtoseura

  Naisten 3x5km viestin tulokset
  Suomen Cupin kokonaistilanne