Uutisen päiväys

27.1.2018← Takaisin

Hakola paras suomalainen Seefeldin sprintissä - nuorten MM-kisoihin matkaava Suhonen hiihti erävaiheeseen

Ristomatti Hakola vastasi parhaasta suomalaistuloksesta vapaan sprintissä Seefeldissä ollen 13:s. Päivän yllättäjä oli nuori Verneri Suhonen hiihtäen erävaiheeseen tulevilla MM-kisaladuilla.

Aamupäivän karsinnasta selvittivät tiensä erävaiheeseen Mari Laukkanen (11:s) sekä Ristomatti Hakola (3:s), Martti Jylhä (12:s) ja Verneri Suhonen (27:s). Tuntemukset aika-ajon jälkeen olivat raskaita jokaisella ja aikaerot venyivät suuriksi.

”Aika-ajoista jäi vähän outo maku, en ehkä ihan semmoista vetoa saanut siihen, mitä ajattelin. Mutta kuitenkin siitä palautui hyvin”, mietti Laukkanen kilpailun jälkeen.

Laukkanen harmitteli vähäistä kokemustaan sprinteistä, mikä näkyy välillä taktiikan heikkoutena.

”(Erävaihe) kaatui taktisiin mokiin. Taas kerran kun menetin kerran sen paikan niin sen jälkeen mulle tulee vähän hankaluuksia. Nyt oli vielä lyhyt rata, niin ei ollut aikaa paikata sitä virhettä, minkä tein”, summasi Laukkanen.

Ristomatti Hakola putosi niukasti välieristä, oltuaan viimeiseen erään saakka ”lucky loser” -listan kärjessä. Aika-ajon kolmassija ei kankaanpääläistä lämmittänyt.

”Ihan ok aika-ajo, mutta sillä ei vaan näissä kekkereissä tee mitään. (Erässä) pieni virhe tohon viimeseen mäkeen. Taktisesti hyvä yritys, mutta sekään ei riittänyt tänään mihinkään. Katoin, että mitä Kläbo teki ekassa erässä ja ajattelin matkia. Se oli vähän semmoinen köyhän miehen Kläbon yritys”, totesi Hakola hymyillen.

Kilpailun jälkeiset tuntemukset olivat Hakolalla ihan hyvät, vaikka ihan herkimmillään mies ei ollutkaan.

”Ei ihan herkintä, mutta ei ihan ruoska ollut. Ei ollut semmoinen päivä, mikä Davosissa, että sai vain syöttää. Mennää vähän lepäilee ja kyllä me saadaan se lihas sieltä takasin peliin. Ei romahdus voi sanoo, 13:sta kuitenkin”, analysoi Hakola.

Ensimmäisessä maailmancupissaan maajoukkueessa kilpaillut Verneri Suhonen oli kisan 30:s. Ennakkoluulottomasti hiihtänyt Hollolan Urheilijoiden hiihtäjä olisi tosin toivonut erävaiheesta parempaa tulosta.

”Aika ajo oli ihan okei veto, mutta ei ollut mikään herkin jalka. Väkisin vähän joutui runttaamaan. Erässä sitten, niin yritin ylämäessä hakee paikkaa, mutta kun kaarrettiin, sieltä ulkoota vetäs kaikki siihen eteen. Oli sitten pitkä matka sinne keulaan”, sanoi Suhonen, jonka välineistöäkin vahingoittui kisan keskellä kevyessä kontaktissa.

Suhonen siirtyy lauantaina jo Sveitsin Gomsiin, missä kilpaillaan ensi viikolla nuorten MM-mitaleista. Sprintti on ohjelmassa Suhosella maanantaina.

”Ainakin nyt tuli tämmöinen haponsietoharjoitus, pääsi ihan maksimeille. Toivotaan, että välipäivänä sieltä löytyy sykliin löysää”, hymyili Suhonen.

Naisissa Andrea Julin oli 46:s ja miehissä Martti Jylhä 22:s, Joni Mäki 41:s, Lauri Vuorinen 53:s ja Matias Strandvall 88:s.

Sunnuntaina Seefeldissä hiihdetään vapaalla 10 ja 15 kilometrin yhteislähdöt. Suomalaisista ladulla ovat seuraavat urheilijat:

Naiset (klo 15:30 Suomen aikaa)
Andrea Julin, Anne Kyllönen, Laura Mononen, Kerttu Niskanen, Riitta-Liisa Roponen, Susanna Saapunki

Miehet (klo 12:20 Suomen aikaa)
Matti Heikkinen, Perttu Hyvärinen, Lari Lehtonen, Iivo Niskanen, Antti Ojansivu, Anssi Pentsinen

Urheilijoiden kommentit SoundCloudissa

Mari Laukkanen

Ristomatti Hakola

Martti Jylhä

Verneri Suhonen


Naisten tulokset kokonaisuudessaan

Miesten tulokset kokonaisuudessaan