Uutisen päiväys

16.2.2014← Takaisin

Hakola ja Mäki nuorten 30km mestareiksi

  • Ristomatti Hakolan vauhdikas tuuletus maalissa.
  • Joni Mäki voitti M20-sarjan ylivoimaisesti.

Nuorten SM-kisoissa Lahdessa miesten perinteisen 30 kilometrin voitot tulivat selvällä erolla seuraavaan sekä 20- että 23-vuotiaiden sarjassa.

Vaasan Hiihtäjien Joni Mäki voitti M20-sarjan Suomen mestaruuden reilun minuutin erolla takana tulevaan. Mäki käytti 30km perinteisen kisaan 1:16.44,2.

- Tosi hyvälle maistuu mestaruus. Kaksi viikkoa sitten olin Val di Fiemmessä vauhdissa ja kunto on pysynyt hyvänä. Rata oli rankka ja vaativa, sopii todella hyvin minulle, kun on paljon vuorohiihtoa, Mäki kertoo.
Joonas Sarkkinen ja Waltteri Vinkanharju kävivät tiukan loppusuorataistelun. Ounasvaaran Hiihtoseuraa edustava Sarkkinen ylitti maalin monon mitan ennen Hyvinkään Hiihtäjien Vinkanharjua.
- Kisa lähti mukavasti liikkeelle, suksi ja mies toimi hyvin, mutta puolenvälin jälkeen loppui pito aika lailla kokonaan. Meni käsille hiihtäminen ja Joni pääsi karkuun, kun sillä on käsi enemmän kuin mulla, Sarkkinen kertoo.
-Me alettiin Waltterin kanss hiihtää hopeasta oma kisaa ja loppusuoralla katsottiin, miten tasuri kulkee.
Vaikka hopea jäi vain yhden potkun päähän, oli Vinkanharju tyytyväinen SM-pronssiinsa:
- Olihan hopea tosi lähellä, mutta ei se hirveesti harmita. Suksi toimi hyvin, minulla ei ollut mitään ongelmia. Kun Joni lähti karkuun, ratkottiin Joonaksen kanssa hopea. Otettiin vähän rennommin, kun takaa ei tullut uhkaajia. On tuo rata rankka ja sopii mulle.

Hakola ”kurat housussa” mestariksi

Miesten 23-vuotiaiden mestariksi 30km perinteisellä nousi Kankaanpään Urheilijoiden Ristomatti Hakola ajalla 1:15.01,9.
- SM-kulta on aina kiva. Kyllä kilpailut aina jännittää, mutta jostain syystä aina nuorten SM-kisat jännittää aina enemmän. Melkein kurat housussa lähdin kisaan. Jos urheilijaa ei jännittä, niin sitten voi lopettaa nämä hommat, Hakola kuittaa.
Mestaruuden 27 sekunnin erolla voittanut Hakola pääsi hiukan yllättäen muilta karkuun.
- Kun sai mäkeen pienen eron, niin en viitsinyt antaa takaisin väliä. Viken (Victor Lövdahl) kanssa tultiin yhdessä mutkassa vastakkain, niin sanoin sille, että hiihtää mut kiinni, ettei tarvitse yksin hiihtää, jos porukka lähtee vetää letkassa kiinni, mutta ei se saanutkaan.  Suksi ja juotto pelasi tänäänkin hyvin, Hakola kiitteli.
IF Femmanin Victor Lövdahlia SM-hopea lämmitti. Viime helmikuussa jalkaleikkauksen jälkeen pitkän kuntoutuksen läpikäynyt Lövdahl joutui viime kesänä tekemään lähinnä matalatehoisia harjoituksia.
- Veikkaan, että olen tämän päivän onnellisin hopeamitalisti. Koko kesän tein matalatehoisia harjoituksia: pyöräilyä, sauvakävelyä ja uintia, mutta juoksu piti jättää pois. Sekä näkyi siinä, että olisin voinut vetää tuota vauhtia vielä vaikka puoli tuntia, mutta terävyys puuttui tänään. Perus- ja vauhtikestävyys toimii hyvin, mutta maksimaalinen puuttuu.
Riistaveden Urheilijoiden Perttu Hyvärinen otti M23-sarjassa pronssia.
- Nyt on hyvä fiilis lähteä Latviaan, kun täällä meni näin hyvin. Tämä matka on mennyt mulla aika huonosti yleensä. Olin hyvässä kunnossa nuorten MM-kisoissa, mutta sitten sairastuin. Just ja just kuntouduin tähän viikonloppuun. Ehdottoman hyvin kyllä hiihdin tänään, Hyvärinen iloitsi.

Tulokset:
http://www.resultservice.fi/2014/lahti_sm/