Uutisen päiväys

10.3.2014← Takaisin

Faluniin iso joukkue suomalaishiihtäjiä

Maailmancupin finaaliviikonloppu Falunissa on suomalaisittain kiinnostava. Suomen naiset ovat hyvin mukana kärkikahinoissa ja Kerttu Niskasella on mahdollisuus nousta kokonaismaailmancupissa pari pykälää ylöspäin. Päävalmentajaa ilahduttaa myös miesten suuri joukkue.

Maastohiihdon maailmancupin finaaliviikonloppuun osallistuu peräti kymmenen suomalaishiihtäjää. Finaaliviikonloppuun saavat osallistua maailmancupin kokonaiskilpailun 50 parasta sekä Continental cupin johtajat tai voittajat ja alle 23-vuotiaiden maailmanmestarit. Suomalaisnaisista Faluniin osallistuu kokonaiscupissa kuudentena oleva Kerttu Niskanen, yhdeksäntenä oleva Krista Lähteenmäki sekä Anne Kyllönen ja Aino-Kaisa Saarinen. Osallistumisoikeus olisi ollut myös Riitta-Liisa Roposella, joka jättää Falunin kisaviikonlopun väliin.
- Osallistun Birkebeinerrennettiin Norjassa. Olen useampana vuonna jättänyt Falunin väliin, kun siinä on ollut Tukholman sprintti, joka on pilannut mun mahdollisuudet. Nyt ei hiihdetä Tukholmassa, mutta perjantaina on Falunissa perinteisen sprintti. Kun kyseessä on minitour, niin en viitsi rämpiä sitä ynnä muilla sijoilla läpi päästäkseni hiihtämään vapaalla. Olympialaisten jälkeen mietin, mitä kisoja hiihdän, jos mitään. Lähden nyt eka kertaa birkebeinerrennettiin, tarkoituksena on nauttia hiihdosta ja hakea uusia kokemuksia ja elämyksiä, Roponen kertoo.

Perjantain perinteisen sprintin lisäksi Falunin minitourilla on lauantaina naisilla 7,5/7,5 yhdistelmähiihto ja miehillä sama 15/15 kilometrin matkana. Sunnuntaina maailmancup-kauden päättää vapaan hiihtotavan takaa-ajo, jossa naisilla matkana on 10 ja miehillä 15 kilometriä.

Miehistä Sami Jauhojärvi, Martti Jylhä, Matti Heikkinen, Lari Lehtonen, Ville Nousiainen Sekä alle 23-vuotiaiden maailmanmestari Iivo Niskanen.
- Viime vuoteen verrattuna tilanne on selvästi parempi. Kyllä ilahduttaa, kun on enemmän miehiä mukana. Nyt miesten joukkue on jopa isompi kuin naisten, vaikkakin naiset ovat huomattavasti korkeammalla kokonaisrankingissa. Kehityssuunta on kuitenkin hyvä, kun saadaan enemmän porukkaa myös finaaliviikonloppuun, päävalmentaja Magnar Dalen iloitsee.