Uutisen päiväys

13.2.2017← Takaisin

EYOF-kisojen avauspäivä toi Suomelle kaksi mitalia

Euroopan nuorten Olympiafestivaalit käynnistyivät suomalaisittain kultaisissa tunnelmissa Turkin Erzurumissa, kun Miska Poikkimäki voitti avauspäivänä hiihdetyn 7,5 kilometrin perinteisen tyylin kilpailun.

Suomalaispoikien upeaa panosta täydensivät pronssia ottanut Petteri Koivisto, neljänneksi tullut Leo Rantahalvari sekä 13:nneksi sijoittunut Arsi Ruuskanen.

Sievin Sisun 17-vuotias Poikkimäki voitti kultaa Kandillin hiihtokeskuksen upeissa maisemissa 5,3 sekunnin erolla ennen Venäjän Andrei Nekrasovia. Kuhmo-Skin Koivisto hävisi Poikkimäelle 34,5 sekuntia ja otti pronssin 3,5 sekunnin erolla ranskalaiseen Vincent Buiattiin.

"Lähdin todella rauhallisesti liikkeelle, mutta pystyin kirraamaan koko ajan loppuun asti ja se tuotti tänään hyvän tuloksen. Aamulla meinasi vähän jännittää, kun kuulin tytöiltä vaikeuksista tämän ohuen ilman kanssa. Laskuissa ei kyllä päässyt palautumaan juuri ollenkaan", kultamitalisti Poikkimäki jutteli. 

Pronssimitalisti Petteri Koivisto oli todella tyytyväinen palkintokorokkeelle noususta.

"Ei nämä kisat olisi voineet paljon paremmin alkaa. Pronssia ja hyvälle ystävälle kultaa. Hiihto oli nousujohtoinen, ei täällä kannata ruveta hötkyilemään."

Tyttönelikolla oli ohueen ilmanalaan totuttautumisen kanssa selkeitä ongelmia ja kukaan ei uhkunut tyytyväisyyttä kisan jälkeen. Sen sijaan lupauksia paremmista sijoituksista ja hiihdoista seuraavina päivinä kuului kaikkien suusta.

Jasmin Kähärä oli 5 kilometrin perinteisen kilpailun paras suomalainen kuudennella tilalla 49,1 sekuntia slovenialaisesta voittajasta Anja Mandeljcistä jääneenä. Josefiina Böök oli heti Kähärän jälkeen seitsemäs, Tiia Olkkonen yhdeksäs ja Noora Tivinen 14:s.

Suomalaismitalistien videohaastattelut:
Miska Poikkimäki
Petteri Koivisto

EYOF-talvikisat, Erzurum, Turkki, 11.-18.2.2017
Kisojen tulospalvelu

Lisätietoja, Suomen joukkueen tiedottaja: Toni Flink, toni.flink@gmail.com, +358 40 777 3396