4.3.2012← Takaisin

Ei tuplamestareita Kiteen SM-laduilla

Talven ensimmäisissä nuorten SM-hiihdoissa Kiteellä ei nähty tuplamestareita, sillä yksikään sunnuntain kahdeksasta mestarista ei juhlinut voittoa lauantaina. Lähimmäksi pääsivät Andrea Julin ja Victor Lövdahl, jotka kirkastivat lauantain hopeansa sunnuntaina kullaksi.

Julin juhli 18-vuotiaiden vapaan kympillä, Lövdahl 23-vuotiaiden 15 kilometrillä. Päivän ylivoimaisin mestari puolestaan oli 17-vuotiaiden kympin voittanut Venla Lehtonen, joka jätti hopeamitalistin 49,5 sekunnin päähän.
    - Hiihto tuntui liiankin hyvältä. Aloitin kovaa, mutta jatkokin meni hyvin. Perinteinen on minulle parempi tyyli, vaikka vapaakin kulkee, PM-kisoissa sprintin neljänneksi yltänyt Julin sanoi.
    23-vuotiaissa naisissa kympillä mestaruuden vei Marjaana Pitkänen, joka jätti edellispäivänä yhdistelmäkisan Lahdessa väliin.
    - Tarkoitus oli eilen hiihtää Lahdessa, mutta sairastuin ja sain antibioottikuurin korvatulehdukseen, mutta tänään olin jo ihan virkeä ja uskalsin startata, Pitkänen sanoi.
    Antti Ojansivu ja Johanna Ukkola voittivat puolestaan 20-vuotiaiden matkat. Nuorten MM-kisoissa Turkissa parhaimmillaan viidenneksi yltänyt Ojansivu kärsi kisan loppupuolella krampeista, ja sanoi olleensa epävarma, pääseekö maaliin astikaan. Ukkola ei selviytynyt nuorten MM-kisoihin Turkkiin, joten
    Nuorten SM-hiihdot jatkuvat jo ensi viikonloppuna Kotkassa, jossa ohjelmassa ovat lauantaina viestit ja sunnuntaina pitkät matkat perinteisellä yhteislähdöllä.

(Kommentit Kiteen SM-järjestäjien viestinnältä)