11.12.2010← Takaisin

Davosissa hiihdettiin Björgenin tahdissa - Saarinen neljäs

Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään Sveitsin Davosissa naisten 10 km perinteisen hiihtotavan kilpailulla. Norjalainen Marit Björgen hiihti kisassa ylivoimaiseen voittoon. Toiseksi tullut Puolan Justyna Kowalczyk jäi Björgenistä 29,3 sekuntia. Kilpailun kolmas oli norjalainen Therese Johaug, jääden voittajalle 39,1 sekuntia. Aino-Kaisa Saarinen ylsi neljänneksi.

Aino-Kaisa Saarinen hiihti paluukisassaan neljänneksi, ero kärkeen oli 1.37,3.
    Suomen naisista myös Krista Lähteenmäki oli hyvässä vedossa, hiihtäen kisassa kahdeksanneksi. Eroa oli 1.45,4 voittaneeseen Björgeniin.
    Muista suomalaisista Riitta-Liisa Roponen hiihti 12:nneksi, Riikka Sarasojan  vauhti riitti 19. sijalle ja Anne Kyllönen oli 24:s.

Aino-Kaisa Saarinen:
    -Varsinkin voittaja oli aika ylivoimainen. Olen silti tyytyväinen tähän kauden avaukseeni.

Krista Lähteenmäki:
    - Todella hyvät tunnelmat ja mieletön fiilis! Hiihdon alussa lähdin rauhassa, kiristäen loppua kohden.
    Valmistautuminen kisaan sujui hyvin. Tulin tänne 1. päivä ja edellisen viikon sairastelun jälkeen olen saanut treenattua hyvin ja paljon. Vaikka herkistely jäi jäi tällä viikolla väliin, niin kisassa sain kaiken irti ja annettua kaikkeni. Välineet toimivat erittäin hyvin runsaasta lumentulosta huolimatta ja luisto oli kohdillaan.