Uutisen päiväys

8.12.2014← Takaisin

Davosiin valitut urheilijat - sprinttijoukkue täydentyy viikon aikana

    Maastohiihdon maailmancup jatkuu tulevana viikonvaihteena Davosissa. Naiset hiihtävät lauantaina perinteisen kympin ja miehet 15 kilometriä väliaikalähdöllä ja sunnuntaina kisataan vapaan sprintissä.

    Davosin perinteisen matkat ovat muuttuneet alkuperäisestä lumipulan takia. Ohjelmassa oli naisten 15 kilometrin sekä miesten 30 kilometrin perinteisen kisat, mutta matkat on lyhennetty naisilla 10 ja miehillä 15 kilometriin.

    Perinteisen normaalimatkojen kisaan urheilijat on jo nimetty, mutta sunnuntain vapaan sprintin osalta valintoja täydennetään viikon aikana, naisissa Suomella on viisi ja miehissä kuusi paikkaa maailmancupin sprintteihin. ”Käytämme kaikki paikat, mutta täydennämme Davosin sprintin hiihtäjät normaalimatkojen hiihtäjistä tämän viikon aikana. Rukan maailmancup-avauksen perinteisen kisan pohjalta on katsottu Davosin edustus ja sprintterit on valittu tietysti vapaan kisojen perusteella”, päävalmentaja Reijo Jylhä kertoo.

    Valinnoissa pyritään Jylhän mukaan yksittäisten, tuoreimpien kisatulosten sijaan huomioimaan laajempi kokonaisuus.  Siinä vuorovaikutus urheilijoiden kanssa sekä keskinäinen luottamus ovat tärkeässä roolissa. ”Olemme urheilijoiden kanssa sopineet, että näyttö riittää aina pidemmälle kuin yksittäiseen kisaan. Tarkoitus on jokaiseen maailmancupiin saada hyväkuntoisia kilpailijoita ja ajatuksena on se, ettei kenenkään tarvitse lähteä maailmancupiin sen takia, että saisi pidettyä paikkansa joukkueessa”, päävalmentaja avaa valintoja.

    Naiset,  10km perinteinen
    Anne Kyllönen
    Laura Mononen
    Kerttu Niskanen
    Krista Pärmäkoski
    Aino-Kaisa Saarinen
    Naiset, vapaan sprintti 
    Mona-Liisa Malvalehto
    Riikka Sarasoja-Lilja
    + 3 normaalimatkoihin valituista

    Miehet, 15km perinteinen
    Matti Heikkinen
    Sami Jauhojärvi
    Iivo Niskanen
    Ville Nousiainen
    Miehet, vapaan sprintti
    Martti jylhä
    Juho Mikkonen
    Anssi Pentsinen
    Matias Strandvall
    + 2 normaalimatkoihin valituista