Uutisen päiväys

8.12.2014← Takaisin

Davosiin valitut urheilijat - sprinttijoukkue täydentyy viikon aikana

  Maastohiihdon maailmancup jatkuu tulevana viikonvaihteena Davosissa. Naiset hiihtävät lauantaina perinteisen kympin ja miehet 15 kilometriä väliaikalähdöllä ja sunnuntaina kisataan vapaan sprintissä.

  Davosin perinteisen matkat ovat muuttuneet alkuperäisestä lumipulan takia. Ohjelmassa oli naisten 15 kilometrin sekä miesten 30 kilometrin perinteisen kisat, mutta matkat on lyhennetty naisilla 10 ja miehillä 15 kilometriin.

  Perinteisen normaalimatkojen kisaan urheilijat on jo nimetty, mutta sunnuntain vapaan sprintin osalta valintoja täydennetään viikon aikana, naisissa Suomella on viisi ja miehissä kuusi paikkaa maailmancupin sprintteihin. ”Käytämme kaikki paikat, mutta täydennämme Davosin sprintin hiihtäjät normaalimatkojen hiihtäjistä tämän viikon aikana. Rukan maailmancup-avauksen perinteisen kisan pohjalta on katsottu Davosin edustus ja sprintterit on valittu tietysti vapaan kisojen perusteella”, päävalmentaja Reijo Jylhä kertoo.

  Valinnoissa pyritään Jylhän mukaan yksittäisten, tuoreimpien kisatulosten sijaan huomioimaan laajempi kokonaisuus.  Siinä vuorovaikutus urheilijoiden kanssa sekä keskinäinen luottamus ovat tärkeässä roolissa. ”Olemme urheilijoiden kanssa sopineet, että näyttö riittää aina pidemmälle kuin yksittäiseen kisaan. Tarkoitus on jokaiseen maailmancupiin saada hyväkuntoisia kilpailijoita ja ajatuksena on se, ettei kenenkään tarvitse lähteä maailmancupiin sen takia, että saisi pidettyä paikkansa joukkueessa”, päävalmentaja avaa valintoja.

  Naiset,  10km perinteinen
  Anne Kyllönen
  Laura Mononen
  Kerttu Niskanen
  Krista Pärmäkoski
  Aino-Kaisa Saarinen
  Naiset, vapaan sprintti 
  Mona-Liisa Malvalehto
  Riikka Sarasoja-Lilja
  + 3 normaalimatkoihin valituista

  Miehet, 15km perinteinen
  Matti Heikkinen
  Sami Jauhojärvi
  Iivo Niskanen
  Ville Nousiainen
  Miehet, vapaan sprintti
  Martti jylhä
  Juho Mikkonen
  Anssi Pentsinen
  Matias Strandvall
  + 2 normaalimatkoihin valituista