Uutisen päiväys

28.6.2016← Takaisin

Böök ja Sundsten veivät junioreiden Aateli Racen voitot

Karihaaran Visan Josefiina Böök voitti naisten ja If Femmanin Robin Sundsten miesten junioreiden Aateli Racen.

Böök oli 3 kilometrin juoksun ja 3 kilometrin rullahiihdon jälkeen ykkönen 17 sekunnin erolla Ella Anttolaan. Jasmin Kähärä oli kolmas. Juoksussa Böök oli kuudenneksi nopein, mutta nousi vahvalla hiihdollaan voittoon. Hän nousi kärkeen Vuokatinvaaran nousun alkaessa ja piti asemansa loppuun asti.
”Kisa sujui hyvin. En asettanut kisaan minkäänlaisia tavoitteita, lähteä vaan parantamaan viimevuotista kisasuoritusta ja lopputulosta. Juoksun jälkeen olo ja tuntemus oli hyvä, joten innolla odotin takaa-ajon hiihto-osuutta”, Böök sanoi.
Böökillä oli ranteessa veneluun murtuma, joka leikattiin kuusi viikkoa sitten. Se toi oman jännityksensä hiihto-osuudelle.
”Jännitin vähän miten käsi kestää kisan, kun toinen sauva otetaan hiihtoon mukaan. Tämä oli kesän ensimmäinen kovempi rutistus, joten kumpikin suoritus (juoksu ja rullahiihto) laittoi kyllä itsensä ahtaalle - ei helpolta tuntunut”, hän sanoi.
Sundsten vei voiton niin ikään 17 sekunnin erolla kakkoseen Miska Poikkimäkeen. Kevin Lindholm oli kolmas. Sama kolmikko oli kärjessä jo 4,5 kilometrin juoksun jälkeen, tosin järjestyksessä Poikkimäki, Sundsten ja Lindholm.
”Kisa sujui niin kuin Strömsössä. Juoksu meni taktiikan mukaan. Halusin jäädä muutaman sekunnin, että saisin peesata rullaosuudella. Uskoin kyllä voittooni. Juoksu kulki yllättävän hyvin, mutta uskoin alusta asti, että rullaosuutta ei tarvitse jännittää”, Sundsten sanoi.