Uutisen päiväys

11.12.2015← Takaisin

Ari Luusua paras ei-norjalainen miesten 15 kilometrillä Skandinavia-cupissa Vuokatissa

Ari Luusua oli parhaana suomalaisena seitsemäs maastohiihdon Skandinavia-cupin avauspäivänä Vuokatissa. Luusuan edelle perinteisen 15 kilometrillä ehti vain norjalaisia voiton vieneen Emil Iversenin johdolla. Naisten 10 kilometrin kilpailun voitti Ruotsin Sofia Henriksson, Katri Lylynperä oli parhaana 12:s.

Ari Luusua hävisi Iversenille 1.42,7. Muista suomalaisista 30 parhaan joukkoon ylsi 25:nneksi sijoittunut Joni Mäki.
”Raskas reissu. Tuli vähän mieleen vuoden 2011 Skandinavia-Cup, jolloin olin kolmas. Lähdin hiihtämään sen, mitä pääsin. Vähän tummuin lopussa, mutta  pakko olla kuitenkin tyytyväinen. Olen tiennyt koko alkutalven, että olen hyvässä kunnossa. Uskon, että pikkuisen saatiin kotikisojen ansiosta suksista etua. Huomenna ensimmäinen vapaan sprintti tälle kaudelle, mutta niin se on muillekin suomalaisille. Toivottavasti joku suomalainen pystyy lyömään 
esimerkiksi välieriin. Silloinhan se olisi onnistunut kisa”, Luusua tuumi.
Lylynperä hävisi Henrikssonille 1.00,4. Muista suomalaisnaisista 20 parhaan joukkoon ylsivät Leena Nurmi (14:s), Susanna Saapunki (18:s) ja Maija Hakala (19:s).
”En ole koskaan lähtenyt ensimmäisenä ladulle. Oli se jännä paikka lähteä ekana ladulle, ja kyllä siitä pieni lisästressi tuli. Ensimmäisen kierroksen saatoin aloittaa hieman liian lujaa, koska ei  ollut ketään, johon verrata. Kaikki vaan huusivat, että hyvin menee. Viimeisenä kierroksena se ehkä hieman kostautui. Kaksi viimeistä kierrosta oli kuitenkin helpompi hiihtää, kun ladulla oli muitakin ja näin omaakin vauhtia. Sijoitus oli ihan hyvä, mutta ero kärkeen saisi olla pienempi. Huomisesta sprintistä toivon hyvää kisaa. Välieriin toivon pääseväni tutulla ladulla taistelemaan”, Lylynperä sanoi.

Lepistö ja Eskelinen 20-vuotiaiden ykköset

Alle 20-vuotiaiden sarjoissa vastaavilla matkoilla voittajiksi hiihtivät Lauri Lepistö ja Sonja Eskelinen. Lepistö oli suorastaan murskaavan ylivoimainen, sillä eroa toiseksi yltäneeseen Aleksi Parttimaahan kertyi 1.06,1.
”Rentoa hiihtoa, sitä mitä haettiin. Lähdin ihan suht’ räväkästi liikkeelle, mutta tiesin, että kestän sen vauhdin, mitä lähdin. Pyrin sitten pitämään matkavauhdin korkeana. Se onnistui ihan hyvin”, Lepistö sanoi.
Sonja Eskelinen jätti Rebecca Immosen 11,9 sekunnin päähän.
”Tämä oli eka kymppi minulle. Tuntui ihan hyvältä ja vauhdinjako onnistui hyvin, vaikka vikan mäen jälkeen olin ihan loppu. Voitto tuli yllätyksenä”, Eskelinen sanoi.
Lauantaina Skandinavia-cupissa hiihdetään sprintit vapaalla hiihtotavalla.

Ari Luusuan, Katri Lylynperän ja Leena Nurmen videohaastattelut X-Country Ski Team Finlandin Facebookissa

Hiihtoliiton Soundcloud-kanava tarjoaa myös kattavasti urheilijakommentteja.
Lauri Lepistö
Andrea Julin
Joni Mäki
Sonja Eskelinen

Tulokset kisasivuilla

Sosiaalinen media:
Facebook: https://www.facebook.com/VuokattiSport-1477231509194036/?fref=ts ja https://www.facebook.com/skiteamfinland/?fref=ts
Instagram: @vuokattisport ja @xcteamfin
Twitter: X-Country Ski Team Finland
#scancup