31.12.2019← Takaisin

Anne Kyllönen luisteli parhaan vapaan kymppinsä Toblachissa

Tour de Ski jatkui välipäivän jälkeen Italian Toblachissa vapaan tyylin väliaikalähdöillä. Iivo Niskanen taisteli sijalle 11. Naisissa Anne Kyllönen jatkoi hyviä otteitaan ja oli 17:s.

Iivo Niskanen, kilpailun 11:s, jäi kisan voittaja Venäjän Sergei Ustjugoville reilut 51 sekuntia.

”Suoritus oli ok, ja tuntui hyvältä. Ihan kilpailukykyistä oli. Ero kärkeen on aika iso, Ustjugov on tällä hetkellä tosi kova”, mietti Niskanen kisan jälkeen.

Vuoden 2020 ensimmäisestä kilpailusta Niskanen odottaa mielenkiintoista, viitaten tämän päivän kärkikymmenikköön, jossa oli useita yllätysnimiä.

”Huomenna tulee mielenkiintoinen kisa. Venäläiset tulevat pitämään varmasti jonkunlaista joukkuetaktiikkaa, ei tule passaamista. Huominen 3,75 kilometrin latu ei kasaa porukkaa ihan niin paljon kuin tänään”, aavisteli Niskanen kisan jälkeen.

Perttu Hyvärinen jatkoi alkukauden tapaan hyviä hiihtojaan ja oli kisan 15:s. Hyvärinen pääsi Norjan Sjur Röthen peesiin ja hyödynsi sen myös erinomaisesti.

”Kyllä se oli ihan taas kerran semmoinen kunnonmukainen suoritus. Hyvä veto. Loppuun tuli pieniä mustia hetkiä, sippasin. Röthen selän taakse pääsin hetkeksi hiihtelemään, tottakai siitä iso etu oli”, kertasi tyytyväinen Hyvärinen ja odottaa huomiselta perinteisen matkalta samanlaista sijoitusta.

Lari Lehtonen oli 48:s ja Lauri Lepistö 74:s.

Naisten vapaan kympillä Anne Kyllönen jatkoi nousujohteisia hiihtojaan ja oli 17:s. Kyllönen arveli kisavauhtinsa olleen parasta vapaan kympin väliaikakisoissa.

"Verkassa jo tuntui tosi hyvältä hiihto. Tosi ehjä ja hyvä kisa, vähän taktikoinkin, josko sieltä sattuisi hyvä peesi tulemaan ja pääsin sitten lopussa hyödyntämään Östbergin vauhtia. Tosi tyytyväinen olen”, iloitsi reilusti itseluottamusta kerännyt Kyllönen.

Kyllönen jäi kisan voittaja Therese Johaugista minuutin ja 5,5 sekuntia.

Kerttu Niskasen vauhti oli tänään tahmeaa ja hän hiihti sijalle 22. Vilma Nissinen oli 43:s.

Tour de Skillä vaihdetaan vapaasta perinteiseen ja keskiviikkona hiihdetään Toblahissa 10 ja 15 kilometrin takaa-ajot tämän päivän kilpailun aikaerojen perusteella.