2.2.2014← Takaisin

Airaksinen ja Sarkkinen suomalaisten parhaat nuorten MM-ladulla

Elsa Airaksisen kymmenes sija perinteisen vitosella ja Joonas Sarkkisen 15:s sija perinteisen kympillä olivat suomalaishiihtäjien parasta antia nuorten MM-kisoissa Val di Fiemmessä sunnuntaina.

Airaksinen hävisi voiton vieneelle Venäjän Natalia Neprjaevalle 43,1 sekuntia. Ensimmäistä kertaa nuorten MM-kilpailuissa hiihtävä Airaksinen tavoitteli kilpailussa sijoitusta 20 parhaan joukkoon. Hiihtoonsa hän oli raskaalla radalla tyytyväinen.
    ”Alku tuntui vielä suht’ kevyeltä, mutta pidemmän nousupätkän päällä tuntui aika pahalta. Vähän oli uupelo välillä, mutta ihan hyvä hiihto”, kuopiolainen Airaksinen sanoi.
    Muista suomalaisista Katri Lylynperä oli 17:2, Nea Katajala 30:s ja Andrea Julin 37:s.
    ”Oli parempaa mitä on ollut. Lähdössä tuntui tosi hyvältä ja toisen pitkän mäen päälle tuntui tosi hyvältä, olin jaettu keulakin siellä. Sitten vauhti alkoi kostautua”, Lylynperä sanoi.
    Myös perinteisen kympillä suomalaiset taistelivat hyvin. Joonas Sarkkinen hävisi voiton vieneelle Venäjän Roman Kajgorodoville 58,7 sekuntia.
    ”Tästä suorituksesta jäi semmoinen normaaliolo, nollafiilis. Ei jääty miinukselle, mutta tälläkin kaudella olen hiihtänyt kovempaa. Sillä tavalla aavistuksen harmittaa, mutta pitää olla tyytyväinen. Raskain kisa tälle kaudelle”, Sarkkinen sanoi.
    Muista suomalaisista Lauri Vuorinen oli 21:s, Joni Mäki 27:s ja Waltteri Vinkanharju 43:s. Nuorten MM-hiihdot Val di Fiemmessä päättyvät maanantaina viesteihin.