Uutisen päiväys

10.1.2015← Takaisin

Aino-Kaisa Saariselta Tourin paras suoritus, neljäs sija miellytti hiihtäjää

  Anne Kyllönen sijoittui perinteisen hiihtotavan 10 kilometrin yhteislähtökilpailussa sijalle 12.

  Aino-Kaisa Saarinen hiihti hienosti neljänneksi Tour De Skin toiseksi viimeisellä matkalla, naisten 10 kilometrin yhteislähtökilpailussa Val Di Fiemmessä. Matka oli perinteisen hiihtotavan kilpailu. Hiihtäjä oli kilpailun jälkeen syystäkin tyytyväinen.

  "Suksi oli ensinnäkin kuin alppihiihtokisoissa, alamäkiin tultiin mahtavasti. Oli helppo hiihtää tasaisen kovaa vauhtia koko matka. Odotin tältä matkalta Tourin parasta suoritusta ja sellainen nyt tuli", kertoi ilahtunut hiihtäjä.

  Kehitettävääkin hiihtäjä suorituksessa näki.

  "Maksimille mentiin, mutta vielä eivät paukut riitä mennä sen tason ylitse. Se on nyt seuraava kehityskohde. Kunto tuntuu olevan nousussa, joka on ollut Tourin aikanakin tavoite", Saarinen kommentoi.

  Tour päättyy huomenna ja edessä on Saarisellekin entuudestaan hyvin tuttu raskas päätösnousu.

  "Hyvillä mielin lähden siihen kilpailuun. Ei ikinä tiedä, mitä sieltä on odotettavissa, mutta parhaani lähden tietenkin tekemään, hyvillä mielin."

  Toinen Tourilla mukana oleva suomalaisnaishiihtäjä, Anne Kyllönen, sijoittui sijalle 12. Kyllönen hävisi kilpailun voittaneelle Norjan Terese Johaugille 2 minuuttia 21 sekuntia.