24.6.2014← Takaisin

Niskanen naisten ja Nousiainen miesten nopein prologissa

Kerttu Niskanen oli naisissa ja Ville Nousiainen miehissä Vuokatin Aateli Racen prologin nopeimmat. Molemmat voittivat oman sarjansa selvällä erolla seuraavaan.

Vieremän Koiton Kerttu Niskanen oli Vuokatti Aateli Racen prologin nopein nainen  ajalla 7.26,7. Kymmenettä kertaa järjestettävän maastojuoksu- ja rullahiihtotapahtuman 1,6 kilometrin avausosuus eli Vaaran maili hiihdetään Vuokatin vaaran juurelta laelle. Toiseksi hiihti Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen (7.31,3) ja kolmanneksi Lempäälän kisan Aino-Kaisa Saarinen (7.33,3).

Kisaan startattiin 15 sekunnin välein. Kouvolan Hiihtoseuran Ville Nousiainen oli nopein ajalla 6.08,6. Saarijärven Pullistuksen Sami Lähdemäki oli toinen (6.12,3). Prologin kolmannesta sijasta käytiin tiukka taistelu, mutta Jämsänkosken Ilveksen Anssi Pentsinen (6.23,0) oli puoli sekuntia Vaasan Hiihtäjien Joni Mäkeä nopeampi.

Keskiviikkona kisa jatkuu naisilla 3 kilometrin ja miehillä 4,5 kilometrin maastojuoksulla. Kisan päättää vapaan tyylin rullahiihto Vuokatin Urheiluopiston rullaradalla ja siitä kevyen liikenteen väylää pitkin aina Vuokatinvaaran päälle. Viimeiseen kisaan lähtöjärjestys ja välit määräytyvät prologin ja maastojuoksun yhteisajasta.

Alle 18-vuotiaiden Junior Vuokatin Aateli Race –kisat käytiin kokonaisuudessaan tiistaina. Kisa alkoi tytöillä 3 kilometrin  ja pojilla 4,5 kilometrin juoksulla. Rullahiihto-osuus nuorten kisassa oli 3 kilometriä vapaalla. Tyttöjen kisan voitti venäläinen Nekrasova Polina (25.06,0), Pirkkalan Hiihtäjien Eveliina Piippo oli toinen (25.19,0) ja Vuokatti Ski Team Kainuun Vilma Nissinen kolmas (25.38,0) Poikien kisan voitti Paimion Urheilijoiden Aleksi Pirttimaa juoksun ja rullahiihdon yhteisajalla 26.58,0.  Pyhäjärven Pohdin Roope Haapakangas (27.40,0) oli toinen ja One Way Pro Teamin Remi Lindholm (27,54,0) kolmas.