Uutisen päiväys

16.2.2014← Takaisin

Nissinen ja Joensuu 15km perinteisen Suomen mestarit

Nuorten SM-kisojen 15 kilometrin perinteisen Suomen mestareiksi hiihtivät N17-sarjassa Vuokatti Ski Team Kainuun Vilma Nissinen ja N18-sarjassa Seinäjoen Hiihtoseuran Jasmi Joensuu. Molempien sarjojen mitalit ratkaistiin jo hyvissä ajoin ennen maalisuoraa.

Perinteisen 15 kilometrin 17-vuotiaiden sarjan Suomen mestariksi hiihti Vuokatti Ski Team Kainuun Vilma Nissinen ajalla 46.54,7.
- Annin  kanssa hiihdettiin aika pitkään yhdessä. Ensimmäisellä kierroksella meitä erottui kuusia ja hiihdettiin siinä kuuden letkassa. Toisella kierroksella sain vissiin laskusisa eroa. Suksi oli kyllä todella hyvä tänään, Nissiinen kertoo. 
Reisjärven Pilkkeen Anni Alakoski hiihti hopeaa jääden voittajasta 38,2 sekuntia.
- Hopea maistuu tosi hyvältä. Aamulla oli tosi tukkoinen olo, mutta se helpotti heti, kun pääsin hotellista ulos. Mä oon aika pölyherkkä. Vilmalla oli paljon liukkaampi suksi kuin mulla ja se sai aina alamäessä eroa. Oli Vilma muutenkin tänään selvästi parempi.
SM-pronssia perinteisen kisassa hiihti Ylöjärven Urheilijoiden Sanni Alatalo
- Viimeisen kierroksen hiihdin yksin, sain hyvin väliaikoja. Tavoittelin kolmen kärkeen ja mitali tuli, niin olen tyytyväinen. Suksi oli minulla jokaisella osa-alueella todella hyvä: se piti ja luisti. Ennen kisaa mulla oli löysä olo ja tuntui, ettei tänään lähde, mutta sain alkuverryttelyssä hyvän fiiliksen päälle ja nousin mitaleille. Tällaiset kovat ylämäet sopii mulle, Alatalo iloitsi.

Seinäjoen Hiihtoseuran eilisessä viestin kultajoukkueessa hiihtäneet Jasmi Joensuu ja Senni Vuolle olivat vahvoja myös sunnuntain perinteisen 15 kilometrin kisassa. Joensuu otti N18-sarjn voiton ajalla 46.13,7 jättäen Äänekosken Huiman Titta Kuorelahden turvallisen 12,4 sekunnin päähän. Vuolle hävisi seurakaverilleen 1.08,0.
- Tavoite oli aloittaa kevyesti, vetää helppo vitonen, mutta eka kymppi tulikin helposti. Omaa rentoa hiihtoa ja pystyin vähän tarkkailemaan muita. Pääsin Titan kanssa alussa jo irti muista, mutta sitten Titta vissiin kaatui, niin mä käytin tilanteen hyväksi ja nykäisin pienen eron. Lopussa oli vielä voimia. Tänään mulla oli tosi lipsuva suksi, mutta se ei haitannut, eipähän tökkinyt laskuissa. Oma vauhdinjako onnistui tänään hyvin, viikonlopun tuplamestari kommentoi hiihtoaan.
Kuorelahden mitali määräytyi hopeiseksi kaatumiseen tuhrautuneen ajan takia.
- Viimeisellä kierroksella meni sukset ristiin ensimmäisessä isossa alamäessä. Menin paniikkiin, kun ajattelin, että porukkaa tulee takaa ohi ja vähän meni aikaa. Mutta kun pääsin ylös, sain pidettyä eron Jasmiin samana, eikä se kasvanut. Ylämäet oli kovia ja pystyin ennen kaatumista roikkumaan Jasmin kyydissä. Pitää pysyä pystyssä, jos meinaa voittaa.
Pronssille hiihtänyt Senni Vuolle lähti väsyneenä viimeiselle kierrokselle.
- Olin siinä vaiheessa kuudentena, mutta kun selkiä alkoi tulla vastaan sain lisätsemppiä ja tajusin, että painaa se muillakin ja mulla on mahdollisuus mitaleille. Ylämäessä sain aina kiinni ja muut otti tasaisella minut kiinni. Viimeisellä kierroksella vedin ylämäet mahdollisimman täysillä, että saan niissä ison eron. Mulla oli paremmat pidot, mä pääsin melkein suorilla ne mäet, muut joutuivat ennemmin juoksemaan ylämäet.