FIS-koodin hankkiminen

FIS-koodi on pakollinen Kansainvälisen Hiihtoliiton eli FIS:n kilpailukalenteriin merkittyjen kilpailujen yleisessä sekä 20-vuotiaiden sarjoissa kotimaassa  (mukaan lukien yleisen ja nuorten sarjojen henkilökohtaisten matkojen SM-kisat) ja ulkomailla.

FIS-koodi tarkoittaa käytännössä vain rekisteröitymistä FIS-listalle eli kansainväliselle rankinglistalle, joten urheilijalla on oltava FIS-koodin lisäksi aina myös kansallinen kilpailulisenssi ja vakuutus, vaikka hän osallistuisi ainoastaan FIS:n alaisiin kilpailuihin.

FIS-julistus

Ilmoittautuminen FIS-listalle tehdään täyttämällä ja allekirjoittamalla FIS-julistus eli Athlete's Declaration for Registration with the International Ski Federation (FIS), jolla urheilija tunnustaa tietävänsä kilpailemisesta aiheutuvat riskit. Allekirjoitettava englanninkielinen lomake löytyy tästä. Ohessa myös suomenkielinen käännös, jota ei saa käyttää allekirjoitettavana lomakkeena. Alaikäisen urheilijan FIS-julistuksen allekirjoittaa urheilijan lisäksi myös huoltaja.

Allekirjoitettu FIS-julistus toimitetaan joko skannattuna sähköpostin liitteenä tai kirjepostina liittoon. Rekisteröinti FIS-listalle tehdään, kun allekirjoitettu julistus on vastaanotettu liitossa ja maksu kirjautunut Suomisportiin. FIS-koodi maksetaan osoitteessa www.suomisport.fi samaan tapaan kuin kotimainen kilpailulisenssi. FIS-koodin hinta on 45 euroa.

Kun kilpailija on kerran ilmoittautunut FIS-listalle, ei hänen tarvitse ilmoittautua erikseen vuosittain. Riittää, kun maksaa FIS-koodin Suomisportissa. Mikäli listalla jo aikaisemmin ollut urheilija ei ole maksanut koodia vuosittain syyskuun loppuun mennessä, hänet poistetaan automaattisesti FIS-listalta. Uusina listalle ilmoittautuvat urheilijat voivat sen sijaan toimittaa FIS-julistuksen ja ilmoittautua FIS-listalle missä vaiheessa kautta tahansa, kuitenkin hyvissä ajoin ennen ilmoittautumista ensimmäiseen FIS-kilpailuun.

Urheilijoiden maastohiihdon FIS-koodit löytyvät esim. nimellä hakemalla täältä

 

Toimintaohjeet lyhyesti ensimmäistä kertaa FIS-koodia hankkiville:

1. Maksa FIS-koodi Suomisportissa, www.suomisport.fi.
2. Palauta allekirjoitettu ENGLANNINKIELINEN FIS-julistus kirjepostina tai skannattuna sähköpostin liitteeksi.
3. Kun maksu näkyy Suomisportissa ja julistus on vastaanotettu, saat ilmoituksen FIS-koodistasi sähköpostitse.

FIS-julistuksen toimitusosoite: Suomen Hiihtoliitto ry, Valimotie 10, 00380 Helsinki tai larissa.erola(@)hiihtoliitto.fi