Uutisen päiväys

16.2.2011← Takaisin

Kauha-Hiihto 20.2.2011

  15.2.2011

   

  Hyvältä näyttää

   

  Eilen kokoonnuimme perinteiseen viimeistelypalaveriin Muurahaisen luontomatkailukeskukseen. Järjestelyissä kaikki on kunnossa. Ladut ovat jo nyt hyvät ja latupohjat kovat, ja torstaina reitti ajetaan vielä latukoneella ja tehdään ladut sunnuntaita varten. Kaikki muukin on järjestyksessä 36. Kauha-Hiihtoa varten. Eniten niin meitä järjestäjiä kuin hiihtäjiäkin kiinnostaa nyt, mikä on sunnuntain lämpötila?

   

  Asteet kohdallaan?

   

  Jo eilen sääennusteet antoivat toivetta lämpenemisestä ensi sunnuntaiksi. Tänä aamuna 7 vrk:n ennuste lupaa edelleen hyviä lukemia: kymmenen asteen kieppeillä iltapäivällä. Sellainen olisikin mitä ihanteellisin hiihtosää pitkän pakkaskauden jälkeen.

   

  Osallistuin viime sunnuntaina BotniaVasan-Hiihtoon hiihtokavereitteni kanssa. Lähtöä siirrettiin tunnilla klo 11:een ja lämpötila nousikin 22 pakkasasteeseen. Päivällä auringossa ilma lämpeni vielä jonkin verran, mutta nuo pakkaslukemat pikku viimalla höystettynä ovat jo tietty ongelma. Osa hiihtäjistä saa paleltumia. Minäkin sulattelin poskipäitäni jonkin aikaa sisätiloissa, kun huoltoasemalla havaittiin valkoista kasvoissani ja ohjattiin lämpimään paikkaan. Loppu retkestä menikin tässä suhteessa ongelmitta.

   

  Muistelimme eilisessä kokouksessamme Kauha-Hiihdon pahinta pakkaspäivää kaksi vuosikymmentä sitten.  Lähtöhetkellä pakkasta oli lähes 30 astetta ja keli äärimmäisen nihkeä. Äärioloissa kaiken pitää olla kohdallaan, jotta retki onnistuu. Jos kunto pettää tai varusteet eivät ole oikeat, tulee noutaja. Tuosta hiihdosta on monia unohtumattomia muistoja.

   

  Jos ensi sunnuntain nyt hyvältä näyttävä sääennuste toteutuu, emme joudu tämän vuoden Kauha-Hiihdossa taistelemaan kylmyyden kanssa. Seurataan tilannetta, ja pidetään peukkuja!

   

  Ennakkoon voi ilmoittautua vielä perjantainakin

   

  Kauha-Hiihdon järjestelyissä on oltu aina joustavia ennakkoilmoittautumisen suhteen. Tänä vuonna onkin tärkeää, että sääennusteiden tarkentumista voi seurata vielä vaikka perjantaihin saakka. Jos silloin vielä kaikki näyttää hyvältä, odotamme 36. Kauha-Hiihdon erinomaisille laduille Lauhanvuoren kansallispuiston valkoiseen satumetsään 600 - 700 hiihtäjän komeaa joukkoa.

   

  Jussi Kleemola

  Kauha-Hiihdon tiedottaja