Uutisen päiväys

15.4.2019← Takaisin

Ylläs-Levi päätti Visma Ski Classics kauden upeassa kelissä huimiin hiihtosuorituksiin

Kauden viimeinen Visma Ski Classics kilpailu, Ylläs-Levi, vietiin päätökseen jälleen kerran mahtavassa kevätsäässä. Hiihtäjillä oli mahdollisuus nauttia Lapin tuntureista ja niiden henkeäsalpaavista maisemista tarjoten todellisen elämyksen kauden päätteeksi. Mukana oli tänä vuonna 1357 hiihtäjää, mikä on uusi ennätys.

70 km kisaan Ylläsjärveltä starttasi matkaan tänä vuonna yhteensä 895 hiihtäjää. Naisten kisassa Norjan Astrid Øyre Slind, Team Koteng, toisti viime vuoden voittonsa ja hiihti karkuun kanssakilpailijoiltaan 9 km ennen maalia. Astridin voittoaika oli 03:28:02.

- Viime vuonna karkasin alamäessä, mutta nyt päätin tehdä sen ylämäessä. Olen todella onnellinen toisesta voitostani täällä ja tämä oli todella hyvä päätös koko kaudelle, Astrid Øyre Slind sanoi maalissa.

Toiseksi hiihti Ruotsin Lina Korsgren jääden voittajasta 40 sekuntia ja Britta Johansson Norgren myös Ruotsista sivakoi kisan kolmanneksi. 

70 km miesten kilpailussa Norja otti kolmoisvoiton. Kukaan ei odottanut Andreas Nygaardin, Team Radge Eiendom, karkaavan selvään eroon hyvissä ajoin kisan aikana, mutta hän oli tällä kertaa vahvempi kuin kukaan muu jo ennen loppusuoraa jättäen muut kun matkaa oli vielä 12 km maaliin.

- Vihdoin soolovoitto ja paras mahdollinen tapa lopettaa pitkä ja haastava kausi, Andreas Nygaard sanoi helpottuneena.

Andreas Nygaardin voittoaika oli 02:58:07. Toiseksi hiihtäneen Oystein Pettersonin aika oli 02:58:41 ja sekunnin päähän hänestä hiihti Oyvind Moen Fjeld.

Ylläs-Levin 55 km kisaan starttasi Äkäslompolosta 453 hiihtäjää. Naisten kilpailussa Niina Virtanen Kouvolan hiihtoseurasta hiihti ylivoimaiseen voittoon ajalla 03:04:08 ja hänen suksien pohjista löytyi pelkkää luistoa. 

- Oli raskas keli, alkoi olemaan jo aika märkä niillä suopätkillä. Kukastunturin päällä taisin karata muilta naisilta. Lähdin voittamaan kisaa ja niinhän se voitto tuli, kertoi Niina Virtanen maalissa. 

Eerika Konu Kokkolan Veikoista hiihti toiseksi ajalla 03:25:26 ja kolmas oli Vilma Ryytty ajalla 03:30:37. 

Miesten 55 km kilpailussa nähtiin myös ylivoimainen suoritus. Pohjanmaan mies Petteri Mattila Teuvan Rivakasta ylitti maaliviivan ajalla 02:54:33, jättäen kakkoseksi hiihtäneen Timo Tapion Vantaan Hiihtoseurasta lähes yhdeksän minuutin päähän. Kolmanneksi hiihti Norjan Simen Bekkevoll. 

- Kyllä tämä voitto nyt aika yllätys oli, tavoite oli kuitenkin päästä edes kahdenkymmen joukkoon. Taisin lähteä siinä 15 km kohdalla muista karkuun, kertasi 55 km miesten voittaja Petteri Mattila tilannetta maalissa. 

Ylläs-Levi maratonhiihto 2019 oli kokonaisuudessaan onnistunut hiihtokilpailu sekä tapahtuma, joka tarjosi hiihtokansalle elämyksiä parhaiden keväthankien aikaan. 

- On erittäin hienoa esitellä Lapin tunturimaisemia hiihtäjille sekä miljoonille tv-katselijoille ympäri maailman. Hiihtäjät näyttävät viihtyvän Ylläksen ja Levin maisemissa ja olemme saaneet pääasiassa hyvää palautetta laduista ja järjestelyistä. Iso kiitos kuuluu vapaaehtoisille sekä kaikille niille jotka olivat tekemässä tätä kisaa, sanoo Levi Eventsin tapahtumajohtaja Satu Pesonen.

Katso kaikki tulokset täältä: http://yllaslevi.r.mikatiming.de/2019/?lang=FI&pid=start

yllaslevi.com

Teksti: Ylläs-Levi tiedotus
Kuvat: Ylläs-Levi